Voorspelling: Meest populaire jongensnamen 2024

Voorspelling: Meest populaire jongensnamen 2024

Populaire jongensnamen 2024

Ook dit jaar zijn we alvast in de data gedoken van de meest populaire jongensnamen 2024. Ondanks dat we nóg geen exacte uitspraak kunnen doen doen wij alvast een ruwe schatting van de meest populaire jongensnamen van 2024.

Het uitzoeken van een jongensnaam doe je natuurlijk niet dagelijks en kan een lastig opgave zijn. Om deze reden zijn we dit jaar éxtra vroeg begonnen zodat jullie alvast met elkaar kunnen gaan sparren over een geschikte naam. Elk jaar verdiept BeeldigZwanger zich weer in de verschillende trends en ontwikkelingen op basis van populaire jongensnamen.

De meest populaire jongensnamen in 2023 waren als volgt: Lucas (952 keer), Finn (762 keer), Levi (698 keer), Liam (686 keer) en Luuk (671 keer). Ook in 2024 blijven deze namen erg in trek en weerspiegelen ze nog steeds de trend van korte namen. Hieronder vind je de gedetailleerde lijst van de 99 meest populaire jongensnamen van 2024.

Populaire jongensnamen 2024

Joshua

Joshua is een Hebreeuwse naam die “God redt” of “God is mijn redding” betekent. Het is afgeleid van het Hebreeuwse woord “Yehoshua”.

Mason

Mason is een Engelse naam die oorspronkelijk verwees naar een steenbewerker of een bouwer van muren. Het komt van het Franse woord “maçon”, dat “metselaar” betekent.

Jace

Jace is een Engelse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het wordt beschouwd als een moderne naam die populair is geworden door zijn unieke en eigentijdse klank. Het kan ook worden beschouwd als een variant van de naam Jason, wat afkomstig is uit het Grieks en “genezer” of “genezing” betekent.

Chris

Chris is een verkorte vorm van de Griekse naam Christos, wat “gezalfde” of “volgeling van Christus” betekent. Het is een veel voorkomende naam die wereldwijd gebruikt wordt.

Jurre

Jurre is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het is afgeleid van de naam Jurriaan, een variant van de Germaanse naam Jurian, die mogelijk “strijder” betekent.

Finn

Finn is een naam van Keltische oorsprong, afgeleid van het Ierse woord “fionn” wat “wit” of “blond” betekent. Het kan ook verwijzen naar “helderheid” of “fairness”.

Zwangerschapsbeeldje laten maken van je eigen zwangere buik?

Leuk dat je dit artikel leest! Bij Beeldigzwanger maken we de mooiste zwangerschapsbeeldjes. Leer meer over onze werkwijze of maak een afspraak of geef een zwangerschap cadeau.

Joah

Joah is een Hebreeuwse naam die “Jahweh is zijn God” betekent. Het is een samenvoeging van de Hebreeuwse namen “Jo” en “Jah”, die beide verwijzen naar God.

Morris

Morris is een Engelse naam die mogelijk afkomstig is van het Oud-Franse woord “Maurice”, wat op zijn beurt is afgeleid van het Latijnse woord “Maurus” dat “donker” of “Moor” betekent. De naam kan ook geassocieerd worden met “de donkere krijger” of “donker van huidskleur”.

Jaxx

Jaxx is een moderne en speelse variant van de naam Jack. Het heeft geen specifieke betekenis, maar wordt vaak gekozen vanwege zijn unieke en trendy klank.

Roan

Roan is een Ierse en Schotse naam die “roodharig” of “roodachtig” betekent. Het verwijst naar de haarkleur van een persoon en wordt ook wel gebruikt als een verwijzing naar de kleur roan, wat een mengeling van verschillende kleuren kan zijn.

Daniel

Daniel is een Hebreeuwse naam die “God is mijn rechter” of “God is mijn rechtspraak” betekent. Het is afgeleid van de Hebreeuwse woorden “dan” wat “rechter” betekent, en “El” wat “God” betekent.

Milan

Milan is een Slavische naam die “liefde” of “liefhebben” betekent. Het kan ook verwijzen naar “genadig” of “gunstig” zijn. Deze naam wordt zowel in Slavische landen als in andere delen van de wereld gebruikt.

Timothée

Timothée is een variant van de naam Timothy, afkomstig uit het Grieks. Het is samengesteld uit de woorden “timē” wat “eer” betekent, en “theos” wat “God” betekent. De naam kan worden geïnterpreteerd als “eer aan God” of “Godvrezend”.

Felix

Felix is een Latijnse naam die “gelukkig” of “vruchtbaar” betekent. Het wordt vaak geassocieerd met voorspoed, geluk en positieve eigenschappen. Deze naam heeft een positieve connotatie en wordt veel gebruikt in verschillende culturen.

Senn

Senn is een Nederlandse naam die geen specifieke betekenis heeft. Het wordt beschouwd als een moderne en unieke naam zonder een vaste betekenis.

Quinn

Quinn is een Ierse en Keltische naam die “slim” of “verstandig” betekent. Het wordt ook geassocieerd met “wijsheid” en “intelligentie”. Quinn wordt zowel als jongensnaam als meisjesnaam gebruikt.

Sien

Sien is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het wordt beschouwd als een verkorte vorm van de naam Christina, wat “volgeling van Christus” betekent.

Luuk

Luuk is een variant van de naam Lucas. Zie ons eerdere antwoord voor de betekenis van Lucas: “Lucas” is een jongensnaam van Griekse oorsprong. Het is afgeleid van het Griekse woord “Loukas”, wat “man uit Lucanië” betekent. Lucanië was een regio in Zuid-Italië in de oudheid. De naam Lucas wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals licht, verlichting, helderheid en wijsheid.

Ervaringen

Blij dat ik het heb laten maken!
"Het prachtige en unieke beeldje blijft mij herinneren aan de bijzondere tijd van de zwangerschap. Ik ben heel blij dat ik het heb laten maken!"
Een prachtige herinnering
"Esmee is erg professioneel, zeer vriendelijk en neemt écht de tijd voor je. Ze laat je op je gemak voelen tijdens het scannen en streeft naar het beste eindresultaat. Mijn beeldje is super mooi geworden en snel geleverd. Een prachtige herinnering aan mijn zwangere buik."
Heel erg tevreden
"Ik ben heel erg tevreden met het beeldje van Beeldig Zwanger. Het is een prachtige herinnering aan mijn zwangerschap. Het beeldje is exact hoe mijn lichaam is, heel erg bijzonder. Het is fijn dat Esmee bij je thuiskomt voor het scannen. Ze hield me goed op de hoogte van de vorderingen van het beeldje. Het beeldje is heel mooi gemaakt en afgewerkt."

Sander

Sander is een Nederlandse naam en is afgeleid van de naam Alexander. Zie ons eerdere antwoord voor de betekenis van Alexander: Alexander is een jongensnaam van Griekse oorsprong en betekent “beschermer van de mensheid” of “verdediger van mannen”. Het is samengesteld uit de Griekse woorden “alexein”, wat “beschermen” betekent, en “anēr”, wat “man” betekent.

James

James is een Engelse naam en is afgeleid van de Hebreeuwse naam Yaakov (Jacob). Yaakov betekent “hij die de hiel vasthoudt” of “hij die volgt”. Het kan ook verwijzen naar “supplanter” of “vervanger”.

Jack

Jack is een Engelse naam en is oorspronkelijk een verkorte vorm van de naam Jacob. Zie de betekenis van Jacob zoals hierboven vermeld.

Daan

Daan is een Nederlandse naam en is een verkorte vorm van de naam Daniël. Daniël is een Hebreeuwse naam en betekent “God is mijn rechter” of “God is mijn rechtspraak”.

Elias

Elias is een Hebreeuwse naam en betekent “Jahweh is mijn God” of “de Heer is mijn God”. Het is afgeleid van de Hebreeuwse woorden “El” wat “God” betekent en “Jah” wat een verkorte vorm is van “Jahweh”, de naam van God in het Oude Testament.

Lenn

Lenn is een naam van Germaanse oorsprong en heeft geen specifieke betekenis. Het wordt beschouwd als een verkorte vorm van namen zoals Leonard of Lennard.

Willem

Willem is een Germaanse naam die “wilskrachtig beschermer” of “wilskrachtige beschermer” betekent. Het is samengesteld uit de elementen “wil”, wat “wilskracht” betekent, en “helm”, wat “beschermer” betekent.

Liam

Liam is een Ierse naam en is afgeleid van de naam William. Het heeft dezelfde betekenis als William: “wilskrachtige beschermer” of “wilskrachtige beschermer”.

Oscar

Oscar is een naam van Germaanse oorsprong en betekent “speer van de goden” of “goddelijke speer”. Het is samengesteld uit de elementen “os”, wat “god” betekent, en “gār”, wat “speer” betekent.

Jayden

Jayden is een moderne naam die in de afgelopen decennia populair is geworden. Het heeft geen specifieke betekenis, maar wordt vaak geassocieerd met moderniteit en originaliteit.

Gijs

Gijs is een Nederlandse naam en is een verkorte vorm van de naam Gijsbert. Het heeft geen specifieke betekenis, maar wordt beschouwd als een traditionele Nederlandse naam.

Tom

Tom is een verkorte vorm van de naam Thomas. Thomas is een Griekse naam en betekent “tweeling”. Het verwijst naar de apostel Thomas, ook wel bekend als de ongelovige Thomas, uit het Nieuwe Testament.

Ruben

Ruben is een Hebreeuwse naam en betekent “zie, een zoon”. Het is afgeleid van het Hebreeuwse woord “re’u” wat “zie” betekent, en “ben” wat “zoon” betekent. Ruben was de oudste zoon van Jakob en een van de twaalf stamvaders van Israël.

Jacob

Jacob is een Hebreeuwse naam en betekent “hij die de hiel vasthoudt” of “hij die volgt”. Het verwijst naar de aartsvader Jakob, ook wel bekend als Israël, uit het Oude Testament. Jacob is een veel voorkomende naam in verschillende culturen.

Leon

Leon is een naam van Griekse oorsprong en betekent “leeuw”. Het verwijst naar de koning van het dierenrijk en wordt geassocieerd met kracht, moed en trots.

Noud

Noud is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het wordt beschouwd als een verkorte vorm van namen zoals Arnoud of Reinoud.

Nio

Nio is een moderne naam en heeft geen specifieke betekenis. Het wordt beschouwd als een unieke en eigentijdse naam.

Benjamin

Benjamin: Benjamin is een Hebreeuwse naam en betekent “zoon van mijn rechterhand” of “gelukkige zoon”. Benjamin was de jongste zoon van Jakob en een van de twaalf stamvaders van Israël.

Ryan

Ryan is een naam van Ierse oorsprong en betekent “kleine koning” of “koninklijk”. Het is afgeleid van het Ierse woord “rí” wat “koning” betekent.

David

David: David is een Hebreeuwse naam en betekent “beminde” of “geliefde”. Het verwijst naar de beroemde koning David uit het Oude Testament, bekend om zijn moed en het schrijven van de Psalmen.

Loek

Loek: Loek is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het wordt beschouwd als een verkorte vorm van namen zoals Lodewijk of Lucas.

Kai

Kai: Kai is een naam met meerdere oorsprongen en betekenissen. Het kan van oorsprong Japans zijn en “oceaan” betekenen. In het Hawaïaans betekent het “zee” of “oceaan”. In het Fries en Scandinavisch kan het “strijder” betekenen.

Aiden

Aiden: Aiden is een naam van Ierse oorsprong en betekent “kleine vurige” of “kleine vlam”. Het wordt geassocieerd met energie, passie en vuur.

Jake

Jake: Jake is een Engelse naam en is een verkorte vorm van de naam Jacob. Jacob betekent “hij die de hiel vasthoudt” of “hij die volgt”. Het kan ook verwijzen naar “supplanter” of “vervanger”.

Jason

Jason: Jason is een Griekse naam en betekent “genezer” of “genezing”. Het komt van het Griekse woord “iasthai” wat “genezen” betekent.

Aron

Aron: Aron is een variant van de naam Aaron. Zie ons eerdere antwoord voor de betekenis van Aaron: Aaron is een Hebreeuwse naam en betekent “verlicht” of “bergbeklimmer”. Het wordt ook geassocieerd met de betekenis “exalter” of “verheven”.

Mats

Mats: Mats is een Scandinavische variant van de naam Matthijs of Matthew. Zie ons eerdere antwoord voor de betekenis van Matthijs: Matthijs is afgeleid van de naam Matthias, wat “geschenk van God” betekent. Het komt van het Griekse woord “mathēs” wat “leerling” betekent.

Pim

Pim: Pim is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het wordt beschouwd als een verkorte vorm van de naam Willem.

Julian

Julian: Julian is een naam van Romeinse oorsprong en betekent “aan Jupiter gewijd” of “afkomstig van Julius”. Julius was een Romeinse geslachtsnaam die waarschijnlijk is afgeleid van het Griekse woord “ioulos” wat “jongeling” betekent.

Tygo

Tygo: Tygo is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het wordt beschouwd als een moderne en unieke naam zonder een vaste betekenis.

Ayden

Ayden: Ayden is een naam van Engelse oorsprong en betekent “kleine vuur” of “vlammend”. Het kan ook worden geassocieerd met “helderheid” of “passie”.

Lucas

Lucas is een jongensnaam van Griekse oorsprong. Het is afgeleid van het Griekse woord “Loukas”, wat “man uit Lucanië” betekent. Lucanië was een regio in Zuid-Italië in de oudheid. De naam Lucas wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals licht, verlichting, helderheid en wijsheid.

Ties

Ties is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het wordt beschouwd als een verkorte vorm van de naam Matthijs of Mattheüs.

Max

Max is een verkorte vorm van de naam Maximilian of Maximus. Het is afgeleid van het Latijnse woord “maximus”, wat “grootste” of “meest uitstekende” betekent.

Bram

Bram is een verkorte vorm van de naam Abraham. Abraham is een Hebreeuwse naam en betekent “vader van een menigte” of “vader van vele volken”. Het is samengesteld uit de Hebreeuwse woorden “av” wat “vader” betekent, en “hamon” wat “menigte” betekent.

Nathan

Nathan is een Hebreeuwse naam en betekent “geschenk van God” of “God heeft gegeven”. Het komt van het Hebreeuwse woord “natan” wat “geven” betekent.

Job

Job is een naam van Hebreeuwse oorsprong en betekent “vervolgd” of “lijden”. In de Bijbel is Job een bekend figuur die zwaar lijden heeft ondergaan.

Amir

Amir is een Arabische naam en betekent “prins” of “heerser”. Het wordt vaak geassocieerd met leiderschap en macht.

Mick

Mick is een verkorte vorm van de naam Michael. Zie mijn eerdere antwoord voor de betekenis van Michael: Michael is een Hebreeuwse naam en betekent “wie is als God?”. Het wordt vaak geassocieerd met moed en bescherming.

Joah

Joah is een Hebreeuwse naam en betekent “de Heer is God” of “de Heer is Jahweh”. Het is samengesteld uit de Hebreeuwse woorden “Jah”, een verkorte vorm van “Jahweh”, de naam van God, en “ah” wat “Heer” betekent.

Floor

Floor is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het kan zowel een verkorte vorm zijn van namen zoals Florentijn of Florian, als een op zichzelf staande naam.

Rayan

Rayan is een Arabische naam en betekent “waterdruppel” of “verfrissing”. Het kan ook verwijzen naar “rijkdom” of “overvloed”.

Mil

Mil is een verkorte vorm van namen zoals Milan of Emil. Milan is een Slavische naam en betekent “liefde”, terwijl Emil een naam van Germaanse oorsprong is en betekent “ijverig” of “flink”.

Sepp

Sepp is een verkorte vorm van de naam Joseph of Jozef. Joseph is een Hebreeuwse naam en betekent “God zal toevoegen” of “vermeerdering”.

Melle

Melle is een Friese naam en betekent “sterk” of “krachtig”. Het kan ook worden geassocieerd met “melodie” of “muziek”.

Dean

Dean is een Engelse naam en betekent “leider” of “hoofd”. Het kan ook verwijzen naar “vallei” of “dal”.

William

William is een Engelse naam van Germaanse oorsprong en betekent “resolute beschermer” of “willende beschermer”. Het is samengesteld uit de woorden “wil” en “helm”, wat respectievelijk “wil” en “helm” betekent.

Cas

Cas is een verkorte vorm van de namen Casper of Kasper. Casper is een Perzische naam en betekent “schatbewaarder” of “schatbewaarder”. Kasper is afgeleid van de naam Casper en heeft dezelfde betekenis.

Floris

Floris is een Nederlandse naam en betekent “bloeiend” of “bloemrijk”. Het is afgeleid van het Latijnse woord “flos” wat “bloem” betekent.

Tobias

Tobias is een Griekse naam en betekent “God is goed” of “God is mijn goedheid”. Het is afgeleid van de Hebreeuwse naam Tobiah.

Ezra

Ezra is een Hebreeuwse naam en betekent “hulp” of “God helpt”. Het is ook de naam van een belangrijk persoon in de Bijbel, een priester en schriftgeleerde.

Isaac

Isaac is een Hebreeuwse naam en betekent “hij lacht” of “gelach”. Het verwijst naar de vreugde die zijn ouders, Abraham en Sarah, ervoeren toen ze op late leeftijd een zoon kregen.

Lio

Lio is een verkorte vorm van namen zoals Lionel of Leonardo. Het heeft geen specifieke betekenis op zichzelf, maar kan worden geassocieerd met kracht, moed of leeuwen, aangezien “lio” lijkt op het woord “leeuw” in verschillende talen.

Hidde

Hidde is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het wordt vaak beschouwd als een verkorte vorm van namen zoals Hiddebert of Hiddo.

Stijn

Stijn is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het is afgeleid van de naam Augustijn of Constantijn en wordt ook wel gebruikt als een op zichzelf staande naam.

Duuk

Duuk is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het wordt beschouwd als een verkorte vorm van de naam Eduard of Diederik.

Mael

Mael is een Bretonse naam en betekent “vorst” of “prins”. Het is afgeleid van het Keltische woord “mael” dat “prins” betekent.

Xavi

Xavi is een Catalaanse naam en is een verkorte vorm van Xavier. Xavier is een Spaanse naam en betekent “nieuw huis” of “helder”.

Mees

Mees is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het wordt vaak geassocieerd met vogels, aangezien “mees” in het Nederlands verwijst naar een soort vogel.

Mik

Mik is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het wordt beschouwd als een verkorte vorm van namen zoals Mikaël of Mikael, die “wie is als God?” betekenen.

Arthur

Arthur is een Keltische naam en betekent “beer”. Het is afgeleid van het Oud-Keltische woord “artos”.

Matthéo

Matthéo is een Franse variant van de naam Matteo of Mattheüs. Matteo is een Italiaanse vorm van de Hebreeuwse naam Mattityahu, wat “geschenk van God” betekent.

William

William is een Engelse naam van Germaanse oorsprong en betekent “resolute beschermer” of “willende beschermer”. Het is samengesteld uit de woorden “wil” en “helm”, wat respectievelijk “wil” en “helm” betekent.

Morris

Morris is een Engelse naam en betekent “donker”, “donkerbruin” of “moeras”. Het is afgeleid van het Oud-Engelse woord “mōr”, wat “moeras” betekent.

James

James is een Engelse naam en is afgeleid van de Hebreeuwse naam Jacob. Jacob betekent “hij die de hiel vasthoudt” of “hij die volgt”. Het is ook de naam van een van de twaalf stamvaders van Israël in de Bijbel.

Nolan

Nolan is een Ierse naam en betekent “held” of “kampioen”. Het is afgeleid van het Ierse woord “nuallán”.

Timo

Timo is een Griekse naam en is een verkorte vorm van Timoteüs. Timoteüs is afgeleid van de Griekse woorden “timē” wat “eer” betekent en “theos” wat “God” betekent, dus de naam kan worden geïnterpreteerd als “eer aan God”.

Milo

Milo is een naam met verschillende oorsprongen. Het kan afgeleid zijn van het Germaanse woord “mild”, wat “mild” of “vriendelijk” betekent. Het kan ook een verkorte vorm zijn van de naam Miles, afgeleid van het Latijnse woord “miles” wat “soldaat” betekent.

Samuel

Samuel is een Hebreeuwse naam en betekent “naam van God” of “God heeft gehoord”. Het is samengesteld uit de Hebreeuwse woorden “shem” wat “naam” betekent en “El” wat “God” betekent.

Matthijs

Matthijs is een Nederlandse variant van de naam Matthias. Matthias is afgeleid van de Griekse naam Matthaĩos, wat op zijn beurt is afgeleid van het Hebreeuwse woord “Mattityahu” en betekent “geschenk van God” of “geschenk van Yahweh”.

Tijn

Tijn is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het wordt beschouwd als een verkorte vorm van namen zoals Martijn of Sebastiaan.

Alexander

Alexander is een Griekse naam en betekent “beschermer van de mensen” of “verdediger van mannen”. Het is samengesteld uit de Griekse woorden “alexein” wat “beschermen” betekent en “anēr” wat “man” betekent.

Morris

Morris is een Engelse naam en betekent “donker”, “donkerbruin” of “moeras”. Het is afgeleid van het Oud-Engelse woord “mōr”, wat “moeras” betekent.

Matthijs

Matthijs is een Nederlandse variant van de naam Matthias. Matthias is afgeleid van de Griekse naam Matthaĩos, wat op zijn beurt is afgeleid van het Hebreeuwse woord “Mattityahu” en betekent “geschenk van God” of “geschenk van Yahweh”.

Boris

Boris is een Slavische naam en betekent “strijder” of “vechter”. Het is afgeleid van het Slavische woord “boru”, wat “vechten” betekent.

Adem

Adem is een Arabische naam en betekent “adem” of “levensadem”. Het verwijst naar de adem van het leven die in de mens wordt geblazen.

Jeroen

Jeroen is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het is mogelijk afgeleid van de Griekse naam Hieronymos, wat “heilige naam” betekent.

Mil

Mil is een Slavische naam en heeft meerdere mogelijke betekenissen. Het kan afgeleid zijn van het Slavische woord “milu”, wat “vriendelijk” of “lieflijk” betekent. Het kan ook een verkorte vorm zijn van namen zoals Milan, afgeleid van het Slavische woord “mil” wat “genade” betekent.

Ryan

Ryan is een Ierse naam en betekent “kleine koning” of “kleine vorst”. Het is afgeleid van het Ierse woord “rí” wat “koning” betekent.

Tygo

Tygo is een Nederlandse naam en heeft geen specifieke betekenis. Het wordt beschouwd als een verkorte vorm van namen zoals Tijs of Tijmen.

Levi

Levi is een Hebreeuwse naam en betekent “aanhankelijk”, “samenvoegen” of “verbinden”. In de Bijbel is Levi ook de naam van een van de twaalf stammen van Israël.

Neem contact op of plan een afspraak