De meest populaire meisjesnamen van 2023

De meest populaire meisjesnamen van 2023

Het uitzoeken van een meisjesnaam doe je natuurlijk niet dagelijks
Zwangerschap cadeau

Terwijl ouders steeds vaker unieke en modieuze meisjesnamen proberen te vinden, beginnen sommige bekende babynamen minder populair te worden. In 2022 hebben we kunnen zien dat korte meisjesnamen ontzettend gestegen zijn in populariteit.

Zwangerschap cadeau

De top 5 meisjesnamen die het meest gekozen waren in 2022 waren; Julia (753 keer), Mila (696 keer), Emma (648 keer), Nora (625 keer) en Olivia (623 keer). Ook in 2023 zien we dat korte meisjesnamen ontzettend populair blijven. Onderstaand hebben wij een overzicht uitgewerkt van populaire meisjesnamen in 2023. Alvast weten welke meisjesnamen in 2024 populair zijn? Lees ons blog: Populaire meisjesnamen 2024.

Een écht uniek cadeau geven?

Bij Beeldig Zwanger zijn wij gespecialiseerd in het maken van de meest gedetailleerde 3D zwangerschapsbeeldjes. Met grote precisie kunnen wij de meest gedetailleerde scan maken van jouw zwangere buik. Hierdoor heb je de rest van je leven een beeldje die jullie terug laat denken aan de prachtige zwangerschapsperiode. Wij komen  gewoon bij jou thuis om de scan te maken, bekijk onze homepage voor meer informatie óf neem even contact met ons op.

99 Populaire meisjesnamen 2023

Onderstaand zijn de meest populaire meisjesnamen van 2023 te vinden! Daarnaast vind je ook de betekenis, afkomst en persoonlijke eigenschappen. In sommige gevallen hebben we ook de Latijnse betekenis kunnen achterhalen.

Julia

De naam Julia komt van het Latijnse woord “Julius”, wat “zacht, jeugdig, aangenaam” betekent. Het was oorspronkelijk een Romeinse familienaam die werd gedragen door Julius Caesar en zijn familieleden. Later werd het een populaire voornaam in veel landen, waaronder Nederland. Julia wordt vaak geassocieerd met schoonheid, intelligentie en vriendelijkheid.

Mila

De naam Mila komt van de Slavische naam Milena, wat “lieflijk, genadevol” betekent. Het kan ook afgeleid zijn van het Spaanse woord “milagro”, wat “wonder” betekent. Mila wordt vaak geassocieerd met een liefdevol, charmant en vriendelijk karakter. Het is een populaire naam in veel landen, waaronder Nederland.

Emma

De naam Emma komt van het Germaanse woord “ermen”, wat “groot, geweldig” betekent. Het is een veel voorkomende naam in veel landen en wordt vaak geassocieerd met schoonheid, intelligentie en kracht. Emma is een klassieke naam die populair was in de Middeleeuwen en nu weer populair is geworden.

Nora

De naam Nora komt van het Arabische woord “Noor”, wat “licht” betekent. Het wordt vaak geassocieerd met helderheid, verlichting en wijsheid. Nora is ook een verkorte vorm van de naam Eleonora, wat “God is mijn licht” betekent. Het is een populaire naam in veel landen, waaronder Nederland, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als slim, creatief en vriendelijk.

Olivia

De naam Olivia komt van het Latijnse woord “oliva”, wat “olijfboom” betekent. In de oudheid werd de olijfboom beschouwd als een symbool van vrede en overvloed, en de naam Olivia wordt vaak geassocieerd met deze betekenissen. Olivia wordt ook wel geïnterpreteerd als “olijfkleurig” of “olijfogen”, wat verwijst naar de groen-bruine kleur van olijven. Het is een populaire naam in veel landen, waaronder Nederland, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als sierlijk, stijlvol en charmant.

Sophie

De naam Sophie komt van het Griekse woord “sophia”, wat “wijsheid” betekent. Het wordt vaak geassocieerd met intelligentie, kennis en inzicht. Sophie is een populaire naam in veel landen, waaronder Nederland, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als slim, creatief en analytisch. De naam is ook bekend geworden door verschillende beroemde vrouwen met de naam Sophie, zoals de filosofe Sophie Germain en de schrijfster Sophie Kinsella.

Tess

De naam Tessa is een verkorte vorm van de naam Theresa of Theresia, wat “oogster” betekent in het Grieks. De naam Tessa wordt vaak geassocieerd met een positieve, vrolijke en optimistische persoonlijkheid. Het wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als zorgzaam, vriendelijk en behulpzaam. Tessa is een populaire naam in veel landen, waaronder Nederland.

Milou

De naam Milou is een samenvoeging van de namen Marie en Louise. De betekenis van Marie is “bitter” of “bedroefd”, terwijl Louise “beroemd in de oorlog” betekent. De combinatie van deze namen heeft geen specifieke betekenis, maar de naam Milou wordt vaak geassocieerd met een speelse, vrolijke en charmante persoonlijkheid. Het is een populaire naam in Nederland en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als energiek, creatief en avontuurlijk.

Zoë

De naam Zoë komt van het Griekse woord “zoe”, wat “leven” betekent. Het wordt vaak geassocieerd met vitaliteit, energie en levenslust. Zoë is een populaire naam in veel landen, waaronder Nederland, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als levendig, opgewekt en optimistisch. Het is ook een naam met een lange geschiedenis, die teruggaat tot de oudheid, en die gegeven werd aan verschillende heiligen en beroemde vrouwen in de loop der tijd.

Yara

De naam Yara heeft verschillende mogelijke oorsprongen en betekenissen, afhankelijk van de cultuur en taal.

In het Arabisch betekent Yara “klein vlindertje”, terwijl het in het Hebreeuws “leven” betekent. In het Braziliaans-Portugees heeft Yara de betekenis van “waterkoningin”, afgeleid van een mythologische figuur in de inheemse Braziliaanse cultuur.

Yara wordt vaak geassocieerd met schoonheid, gratie en vrijheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als charmant, onafhankelijk en avontuurlijk. Het is een populaire naam in veel landen, waaronder Nederland.

Evi

De naam Evi is een verkorte vorm van de naam Eva, wat “leven” betekent in het Hebreeuws. Het wordt vaak geassocieerd met vitaliteit, energie en levendigheid. Evi is een populaire naam in veel landen, waaronder Nederland, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als speels, vrolijk en optimistisch. Het is ook een naam met een lange geschiedenis, die teruggaat tot de bijbelse figuur Eva, de eerste vrouw volgens het scheppingsverhaal.

Sara

De naam Sara is afkomstig uit het Hebreeuws en betekent “prinses” of “edele dame”. De naam wordt in de Bijbel gedragen door de vrouw van Abraham en moeder van Izaak, en is sindsdien een populaire naam in veel verschillende culturen en talen. Sara wordt vaak geassocieerd met schoonheid, gratie en kracht, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als sterk, moedig en zelfverzekerd. Het is een populaire naam in Nederland en veel andere landen.

Lotte

De naam Lotte is een verkorte vorm van de naam Charlotte, wat “vrij” betekent in het Oudfrans. De naam Lotte wordt vaak geassocieerd met een vriendelijke, vrolijke en optimistische persoonlijkheid. Het wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als zorgzaam, creatief en intelligent. Lotte is een populaire naam in Nederland en veel andere landen.

Saar

De naam Saar heeft verschillende mogelijke oorsprongen en betekenissen, afhankelijk van de cultuur en taal.

In het Hebreeuws betekent Saar “prinses”, terwijl het in het Arabisch “wake” of “kleine rivier” betekent. In het Nederlands is Saar een verkorte vorm van de naam Sarah, wat “prinses” betekent.

Saar wordt vaak geassocieerd met schoonheid, kracht en onafhankelijkheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als zelfverzekerd, avontuurlijk en eigenzinnig. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Liv

De naam Liv heeft verschillende mogelijke oorsprongen en betekenissen, afhankelijk van de cultuur en taal.

In het Noors betekent Liv “leven”, terwijl het in het Zweeds “beschermer” betekent. Het kan ook een verkorte vorm zijn van de naam Olivia, wat “olijfboom” betekent in het Latijn.

Liv wordt vaak geassocieerd met vitaliteit, energie en levenslust, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als actief, vrolijk en avontuurlijk. Het is een populaire naam in veel landen, waaronder Nederland.

Anna

De naam Anna is afgeleid van het Hebreeuwse woord “channah” wat “genade” of “lieflijkheid” betekent. In de Bijbel is Anna de moeder van Maria en grootmoeder van Jezus. Anna wordt vaak geassocieerd met vriendelijkheid, liefde en zorgzaamheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als zacht, empathisch en betrouwbaar. Het is een populaire naam in Nederland en veel andere landen.

Eva

De naam Eva is afgeleid van het Hebreeuwse woord “chawwah” wat “leven” of “adem” betekent. In de Bijbel is Eva de eerste vrouw die door God werd geschapen uit de rib van Adam. Eva wordt vaak geassocieerd met schoonheid, liefde en moederschap, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als charmant, intelligent en zelfverzekerd. Het is een populaire naam in Nederland en veel andere landen.

Noor

De naam Noor is afgeleid van het Arabische woord “nur”, wat “licht” betekent. Het wordt vaak geassocieerd met helderheid, zuiverheid en schoonheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als charmant, slim en zelfverzekerd. Noor is een populaire naam in Nederland en andere landen en wordt ook vaak gebruikt als een uniseksnaam.

Nina

De naam Nina is afgeleid van de Russische naam “Niná”, wat “genade” betekent. Het kan ook afgeleid zijn van de naam Antonina, wat “onschatbaar” betekent. Nina wordt vaak geassocieerd met vriendelijkheid, creativiteit en slimheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als charmant, artistiek en intelligent. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Lauren

De naam Lauren is afgeleid van het Latijnse woord “laureatus”, wat “gekroond met laurier” betekent. Laurierbladeren werden in de oudheid gebruikt om winnaars van wedstrijden en prestaties te kronen, dus Lauren wordt vaak geassocieerd met succes, overwinning en roem. Het wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als ambitieus, vastberaden en intelligent. Lauren is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Lieke

De naam Lieke is afgeleid van de naam Angelique en wordt beschouwd als een verkorte versie van de naam Angelique. De naam Angelique is afgeleid van het Griekse woord “angelos”, wat “boodschapper” betekent. Lieke wordt vaak geassocieerd met eerlijkheid, vriendelijkheid en creativiteit, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als charmant, vrolijk en liefdevol. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Sarah

De naam Sarah is afgeleid van het Hebreeuwse woord “sara”, wat “prinses” of “edele dame” betekent. In de Bijbel was Sarah de vrouw van Abraham en de moeder van Isaac. Sarah wordt vaak geassocieerd met schoonheid, gratie en waardigheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als charismatisch, intelligent en succesvol. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Maud

De naam Maud is afgeleid van de Germaanse naam “Mathilda” of “Mechtildis”, wat “kracht in de strijd” betekent. Het kan ook afgeleid zijn van de oude Duitse naam “Magdalena”, wat “van Magdala” betekent, een stad in Israël. Maud wordt vaak geassocieerd met moed, doorzettingsvermogen en vastberadenheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als onafhankelijk, slim en sterk. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Fien

De naam Fien is afgeleid van de naam Jozefien, wat een vrouwelijke vorm is van de naam Jozef. Jozef is afgeleid van het Hebreeuwse woord “yosef”, wat “God zal toenemen” betekent. Fien wordt vaak geassocieerd met vriendelijkheid, optimisme en enthousiasme, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als speels, vrolijk en liefdevol. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Sofie

De naam Sofie is afgeleid van het Griekse woord “sophia”, wat “wijsheid” betekent. Sofie wordt vaak geassocieerd met intelligentie, scherpzinnigheid en inzicht, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als slim, bedachtzaam en filosofisch. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Emily

De naam Emily is afgeleid van het Latijnse woord “aemulus”, wat “rivaal” betekent. Emily wordt vaak geassocieerd met ambitie, vastberadenheid en competitiviteit, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als slim, zelfverzekerd en ambitieus. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Isa

De naam Isa is afgeleid van de naam Jezus, die in het Hebreeuws “Yeshua” wordt genoemd en “God redt” betekent. Isa wordt vaak geassocieerd met vrede, liefde en vriendelijkheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als zachtmoedig, compassievol en vergevingsgezind. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Lynn

De naam Lynn is afgeleid van het Keltische woord “lindon” wat “waterval” betekent. Lynn wordt vaak geassocieerd met natuurlijke schoonheid, kracht en elegantie, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als onafhankelijk, avontuurlijk en creatief. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Lina

De naam Lina is afgeleid van het Latijnse woord “lignum”, wat “hout” betekent. Lina wordt vaak geassocieerd met nederigheid, eenvoud en bescheidenheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als vriendelijk, zachtaardig en betrouwbaar. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Loïs

De naam Loïs is afgeleid van de Griekse naam “Eleousa”, wat “medelijdend” of “genadig” betekent. Loïs wordt vaak geassocieerd met vriendelijkheid, empathie en gevoeligheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als zorgzaam, liefdevol en attent. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Luna

De naam Luna is afgeleid van het Latijnse woord “luna”, wat “maan” betekent. Luna wordt vaak geassocieerd met mysterie, magie en dromen, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als spiritueel, creatief en fantasierijk. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Elin

De naam Elin komt oorspronkelijk uit Scandinavië en betekent “fakkel” of “toorts”. Het wordt vaak geassocieerd met licht en helderheid en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als energiek, enthousiast en optimistisch. Elin is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Ella

De naam Ella is een verkorte vorm van namen zoals Eleonora, Isabella of Gabriella. De betekenis van de naam Ella zelf is niet eenduidig, maar kan worden geïnterpreteerd als “genadig” of “goddelijke licht”. De naam wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als charmant, vriendelijk en vol mededogen. Ella is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Nova

De naam Nova betekent “nieuw”, “jong” of “fris” en wordt vaak geassocieerd met sterrenkunde en het heelal, omdat een nova een ster is die plotseling helderder wordt. De naam Nova wordt vaak gegeven aan meisjes en wordt beschouwd als een moderne en trendy naam.

Fleur

De naam Fleur betekent “bloem” in het Frans. Het is dan ook een populaire naam in Franstalige landen en wordt ook steeds vaker in Nederland en België gegeven. De naam Fleur wordt vaak geassocieerd met schoonheid, kleur en de lente.

Mia

De naam Mia is afgeleid van de namen Maria of Miriam en betekent “bitterheid” of “geliefde” in het Hebreeuws. Het kan ook worden geïnterpreteerd als “parel” in het Latijn. De naam Mia is in verschillende landen populair en wordt vaak gezien als een korte en krachtige naam met een internationale uitstraling.

Sofia

De naam Sofia betekent “wijsheid” of “verstandig” en komt van het Griekse woord “sophia”.

Roos

De naam Roos betekent “rozenbloem” of simpelweg “roos”. De naam is afgeleid van de bloemnaam en wordt vaak geassocieerd met schoonheid, liefde en passie.

Julie

De naam Julie is afgeleid van de Latijnse naam Julia, wat “jong van hart” of “jeugdig” betekent.

Fenna

De naam Fenna heeft verschillende mogelijke oorsprongen en betekenissen. Enerzijds kan het een variant zijn van de naam Fenja, die komt uit de Noorse mythologie en “moeras” betekent. Anderzijds kan Fenna ook afgeleid zijn van de Friese naam Fen, wat “vriend” of “vriendin” betekent. Een derde mogelijke oorsprong is de Germaanse naam Fenne, wat “vrede” betekent.

Hailey

Hailey is een Engelse meisjesnaam en heeft geen specifieke Nederlandse betekenis. De oorsprong van de naam is niet helemaal duidelijk, maar het zou kunnen komen van het Engelse woord “hay” wat “hooi” betekent of van het Oud-Engelse woord “hæg” wat “heg” betekent. De naam is vooral populair geworden in de Verenigde Staten en wordt daar vaak geassocieerd met de actrice Hailey Baldwin (nu Hailey Bieber), die getrouwd is met zanger Justin Bieber.

Noa

De naam Noa heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de oorsprong.

In de Hebreeuwse taal betekent Noa “rust”, “troost” of “vredig”. Het is ook de naam van een Bijbels figuur, de dochter van Zelofhad.

In de Nederlandse taal is Noa een variant van de naam Noah, die oorspronkelijk uit het Hebreeuws komt en “rust” of “troost” betekent.

In andere culturen kan de naam Noa weer andere betekenissen hebben.

Hannah

De naam Hannah komt van oorsprong uit het Hebreeuws en betekent “genade” of “gunst”.

Maeve

De naam Maeve is van Keltische oorsprong en betekent “zij die grote vreugde brengt” of “zij die bedreven is in de strijd”.

Sophia

De naam Sophia is afgeleid van het Griekse woord “sophia”, wat “wijsheid” betekent. Het is een naam die al eeuwenlang gebruikt wordt en populair is in verschillende culturen. De naam Sophia staat bekend om haar betekenis en wordt vaak geassocieerd met intelligentie en inzicht.

Lara

De naam Lara komt oorspronkelijk uit het Latijn en heeft verschillende mogelijke betekenissen, waaronder “beschermer”, “uit het land van de Sabijnen” of “knap” en “aantrekkelijk”. De naam kan ook afgeleid zijn van de Griekse naam Larissa, wat “citadel” betekent. In de moderne tijd wordt Lara vaak geassocieerd met kracht, elegantie en charme.

Bo

De naam Bo is een unisex-naam van Nederlandse oorsprong. Het kan worden afgeleid van verschillende bronnen, waaronder het Nederlandse woord “boer” wat “landbouwer” betekent, of van het Chinese woord “波” wat “golf” betekent. In het Fries kan Bo ook een afkorting zijn van namen die beginnen met “Bou-“, zoals Bouke of Boukje.

Cato

Cato is een meisjesnaam van Latijnse oorsprong en betekent “wijs persoon”.

Puck

De naam Puck is een meisjesnaam en heeft een onzekere oorsprong. Mogelijk is het afgeleid van de Germaanse naam Pucca, wat “jong vogeltje” of “jonge duif” betekent. Het kan echter ook afgeleid zijn van de Latijnse naam Puca, wat “elf” of “kobold” betekent. In Nederland wordt de naam Puck vooral geassocieerd met het personage uit het toneelstuk “Midzomernachtsdroom” van William Shakespeare.

Lena

De naam Lena komt van het Griekse woord ‘helena’ en betekent “schitterend licht” of “stralend”.

Feline

De naam Feline is afgeleid van de naam Felina en betekent “kat”. Het is een Latijnse naam die van oudsher geassocieerd wordt met katten en hun sierlijke bewegingen. In Nederland wordt de naam Feline ook wel gezien als een verkorte vorm van Felicitas, wat “geluk” betekent.

Maria

De naam Maria komt uit het Hebreeuws en betekent “bitter” of “bedroefd”. In de Bijbel is Maria de moeder van Jezus. Ze wordt vaak beschreven als een symbool van liefde, moederlijke genegenheid en nederigheid. In de katholieke traditie wordt Maria vereerd als de “Moeder van God” en is ze een belangrijke heilige. De naam Maria is dan ook een veel voorkomende naam in katholieke culturen.

Esmee

De naam Esmee is van Franse oorsprong en betekent “geliefd” of “gewild”. De naam is afgeleid van het Franse woord “aimé”, wat “bemind” betekent. In Nederland is de naam Esmee vooral populair geworden vanaf de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw.

Livia

De naam Livia is afgeleid van het Latijnse woord “lives”, wat “blauwachtig” betekent. Het kan ook worden geïnterpreteerd als “licht” of “levendig”. Livia was ook de naam van de vrouw van de Romeinse keizer Augustus, wat heeft bijgedragen aan de populariteit van de naam in Italië en andere delen van Europa.

Elena

De naam “Elena” is afgeleid van het Griekse woord “helios”, wat “zon” betekent. De naam kan ook worden afgeleid van “Helena”, een oude Griekse naam die “fakkel” of “lichtdrager” betekent.

Mensen die de naam Elena dragen, worden vaak gezien als warm, zonnig en energiek. De naam heeft ook een sterke band met de mythologie van de oude Grieken, waarin Helena de dochter was van de oppergod Zeus en een van de mooiste vrouwen van haar tijd. Dit heeft ertoe geleid dat de naam vaak geassocieerd wordt met schoonheid en gratie.

Elena is een populaire naam in verschillende delen van de wereld en wordt in verschillende talen gebruikt, waaronder Engels, Italiaans, Spaans en Russisch.

Amy

De naam “Amy” is afgeleid van het Franse woord “aimée”, wat “geliefd” betekent. Het wordt beschouwd als een verkorte vorm van de naam “Amelia” of “Amanda”.

Mensen die de naam Amy dragen, worden vaak gezien als charmant, liefdevol en sociaal. De naam heeft een romantische en zachte klank en wordt vaak geassocieerd met vriendelijkheid en warmte.

De naam Amy is populair in veel landen over de hele wereld en wordt al lange tijd gebruikt. Het kwam vooral in de mode in de jaren 1970 en 1980, en is sindsdien een veelvoorkomende naam geworden.

Noé

De naam “Noé” is afgeleid van het Hebreeuwse woord “noach”, wat “rust” of “comfort” betekent. Het is de Franse en Spaanse variant van de naam “Noach”.

In de Bijbel is Noach de hoofdpersoon in het verhaal van de zondvloed. Hij wordt beschreven als een rechtvaardige man die de enige was die door God werd gered van de zondvloed die de aarde overspoelde. Noach wordt vaak geassocieerd met deugdzaamheid, standvastigheid en overleving.

Mensen die de naam Noé dragen, worden vaak gezien als vredig, rustig en betrouwbaar. De naam is populair in Frankrijk, Spanje en andere Spaanstalige landen en wordt ook in andere delen van de wereld gebruikt.

Liva

De naam “Liva” heeft verschillende mogelijke oorsprongen en betekenissen, afhankelijk van de cultuur en de taal.

In het Lets betekent “Liva” “leven” of “levendigheid”. Het kan ook worden gezien als een verkorte vorm van de Letse namen “Livia” of “Oliva”, die beide “olijfboom” betekenen.

In het Scandinavisch kan “Liva” worden gezien als een verkorte vorm van “Livia”, wat “leven” of “levengevend” betekent.

Mensen die de naam Liva dragen, worden vaak gezien als levendig, energiek en vol leven. De naam wordt steeds populairder in verschillende delen van de wereld en heeft een frisse en moderne klank.

Rosa

De naam “Rosa” is afgeleid van het Latijnse woord “rosa”, wat “roos” betekent. De roos is een bloem die over de hele wereld bekend is en vaak wordt geassocieerd met liefde, schoonheid en passie. In de christelijke traditie wordt de roos ook geassocieerd met de Maagd Maria en staat de bloem symbool voor zuiverheid en onschuld.

Mensen die de naam Rosa dragen, worden vaak gezien als elegant, mooi en gepassioneerd. De naam is populair in veel verschillende landen en culturen over de hele wereld en wordt vaak geassocieerd met de kleur roze.

Rosa is ook de naam van de godin van de liefde in de Griekse mythologie. In deze context wordt de naam geassocieerd met schoonheid en verleiding.

Isabella

De naam “Isabella” is afgeleid van het Hebreeuwse woord “Elisheva” en het Spaanse woord “Isabel”, wat “God is mijn eed” of “God heeft gezworen” betekent.

De naam is populair geworden in Europa tijdens de middeleeuwen en werd geassocieerd met de Spaanse koningin Isabella I, die bekend stond om haar moed en leiderschap.

Mensen die de naam Isabella dragen, worden vaak gezien als elegant, charmant en vastberaden. De naam is populair over de hele wereld en wordt vaak afgekort tot “Bella” of “Izzy”. De naam heeft ook bekendheid gekregen door het personage Isabella Swan in de populaire “Twilight”-boeken en -films van Stephenie Meyer.

Ivy

De naam “Ivy” is afgeleid van de Engelse naam voor de plantensoort “klimop” (Hedera helix). De klimop staat symbool voor trouw en eeuwige liefde, omdat deze plant hardnekkig aan muren en bomen vasthoudt en zichzelf niet snel loslaat.

Mensen die de naam Ivy dragen, worden vaak gezien als slim, onafhankelijk en vasthoudend, zoals de eigenschappen van de plant klimop. De naam is de laatste jaren steeds populairder geworden in Engels sprekende landen en wordt soms ook als alternatief gebruikt voor de naam “Eve”.

Rosie

De naam “Rosie” is een verkorte vorm van de naam “Rose”, wat “roos” betekent in het Engels. De roos is een bloem die vaak geassocieerd wordt met liefde, schoonheid en passie.

Mensen die de naam Rosie dragen, worden vaak gezien als vrolijk, liefdevol en gepassioneerd. De naam is vooral populair in Engelstalige landen en wordt ook wel gebruikt als koosnaam voor mensen met de naam Rose of Rosalind.

Naast de betekenis van de roos, kan de naam ook worden geassocieerd met de kleur roze, die vaak wordt geassocieerd met zachtheid, tederheid en vrouwelijkheid.

Lisa

De naam “Lisa” is een verkorting van de naam “Elisabeth”, wat “God is mijn eed” of “God heeft gezworen” betekent in het Hebreeuws.

Mensen die de naam Lisa dragen, worden vaak gezien als zorgzaam, vriendelijk en optimistisch. De naam was vooral populair in de jaren 60 en 70 van de twintigste eeuw en wordt nog steeds vaak gebruikt.

In de Scandinavische landen wordt de naam “Lisa” soms gebruikt als een op zichzelf staande naam, en is het afgeleid van het woord “lys”, wat “licht” betekent in het Noors en Deens. Hierdoor kan de naam ook geassocieerd worden met helderheid, optimisme en vreugde.

Veerle

De naam “Veerle” komt oorspronkelijk uit het Nederlands en heeft geen directe vertaling in andere talen. De oorsprong en betekenis van de naam zijn niet helemaal duidelijk, maar het wordt verondersteld dat de naam afgeleid is van het oud-Nederlandse woord “ferhla”, wat “reiziger” betekent.

Mensen die de naam Veerle dragen, worden vaak gezien als avontuurlijk, energiek en nieuwsgierig. De naam is vooral populair in Nederland en België en komt minder vaak voor in andere landen.

Naast de betekenis van “reiziger”, wordt de naam Veerle soms ook geassocieerd met de betekenis van “waarheid” of “bescherming”. In sommige gevallen wordt de naam ook wel geschreven als “Verle” of “Verena”.

Lily

De naam “Lily” is afgeleid van de gelijknamige bloem “lelie”. De lelie is een bloem die vaak geassocieerd wordt met zuiverheid, schoonheid en vernieuwing.

Mensen die de naam Lily dragen, worden vaak gezien als liefdevol, zachtaardig en spiritueel. De naam is vooral populair in Engelstalige landen en wordt ook wel geschreven als “Lilly” of “Lillie”.

In sommige culturen heeft de lelie ook een religieuze betekenis, waarbij de bloem symbool staat voor onschuld, hoop en wedergeboorte. In de christelijke symboliek wordt de lelie vaak geassocieerd met de Heilige Maagd Maria en wordt deze afgebeeld in kunstwerken en iconen.

Vera

De naam “Vera” is van oorsprong een Russische naam en is afgeleid van het woord “вера”, wat “geloof” of “waarheid” betekent. Het wordt ook wel vertaald als “de ware” of “echt”.

Mensen die de naam Vera dragen, worden vaak gezien als betrouwbaar, eerlijk en trouw. De naam is populair in verschillende landen en wordt ook gebruikt als verkorte vorm van andere namen, zoals Veronika of Veronica.

In sommige culturen heeft de naam Vera ook een religieuze betekenis, waarbij het verwijst naar het geloof in God of een hogere macht. De naam wordt ook geassocieerd met deugden zoals hoop, liefde en genade.

Juul

De naam “Juul” is een verkorte vorm van de naam “Julius” of “Julia” en heeft geen directe betekenis. De naam “Julius” is afgeleid van het Latijnse woord “Iulius”, wat “deugdzaam” of “eerlijk” betekent. Het was een populaire naam in het oude Rome en werd geassocieerd met de Julische familie, waartoe onder andere Julius Caesar behoorde.

Mensen die de naam Juul dragen, worden vaak gezien als creatief, vindingrijk en nieuwsgierig. De naam wordt vooral veel gebruikt in Nederland en België en wordt vaak gezien als een unieke en trendy naamkeuze.

Hoewel Juul geen directe betekenis heeft, kan het wel geassocieerd worden met de betekenis van Julius of Julia, namelijk deugdzaamheid en eerlijkheid.

Lizzy

De naam “Lizzy” is een verkorte vorm van de naam “Elizabeth”. De oorspronkelijke betekenis van Elizabeth is niet helemaal duidelijk, maar er zijn verschillende theorieën over de herkomst en betekenis van de naam.

Een veelvoorkomende interpretatie is dat Elizabeth afkomstig is van het Hebreeuwse woord “Elisheva”, wat “mijn God is een gelofte” betekent. Een andere mogelijke oorsprong is het Perzische woord “stara”, wat “ster” betekent, of het Oudengelse woord “æðel”, wat “adel” betekent.

Mensen die de naam Lizzy dragen, worden vaak gezien als charmant, sociaal en vriendelijk. De naam is vooral bekend geworden door het personage “Lizzy Bennet” uit de roman “Pride and Prejudice” van Jane Austen.

Suze

De naam Suze is een verkorte vorm van de naam Susanna of Susanne. De oorspronkelijke betekenis van Susanna is niet helemaal duidelijk, maar de meest voorkomende interpretatie is dat het afkomstig is van het Hebreeuwse woord “Shoshana”, wat “lelie” betekent.

De naam Suze wordt vaak geassocieerd met eigenschappen als intelligentie, creativiteit en onafhankelijkheid. Mensen die deze naam dragen, worden vaak gezien als zelfverzekerd en charismatisch. Suze is ook de naam van een bekende Nederlandse zangeres, Suze DeMello-Klein.

Over het algemeen wordt de naam Suze beschouwd als een elegante en mooie meisjesnaam.

Hanna

De naam Hanna (ook geschreven als Hannah) is afgeleid van het Hebreeuwse woord “Channah”, wat “genade” of “gunst” betekent. In de Bijbel was Hanna de moeder van Samuel, en zij bad om een zoon voordat zij uiteindelijk zwanger werd en hem baarde.

Mensen die de naam Hanna dragen, worden vaak beschouwd als gevoelig, begripvol en zorgzaam. De naam heeft ook een sterke associatie met spiritualiteit en religiositeit, vanwege de Bijbelse oorsprong en de betekenis van “genade”.

Hanna is een populaire naam over de hele wereld en wordt vaak gespeld als Hannah in Engelstalige landen. Andere varianten van de naam zijn onder meer Hana, Chana, en Johanna.

Elise

De naam Elise is afgeleid van de naam Elizabeth en heeft een Hebreeuwse oorsprong. Het is samengesteld uit de Hebreeuwse woorden “el” en “shava”, wat respectievelijk “God” en “eed” betekent, waardoor de betekenis van de naam kan worden geïnterpreteerd als “God heeft gezworen” of “aan God gewijd”.

Elise wordt vaak gezien als een elegante en verfijnde naam en wordt geassocieerd met charisma, vriendelijkheid en creativiteit. Mensen die deze naam dragen worden vaak beschouwd als charmant en begaafd met een artistiek talent.

Elise is een populaire naam in verschillende landen en culturen, en kan ook worden gespeld als Eliza, Elyse of Elisabeth.

Amber

De naam Amber is afgeleid van het Arabische woord “anbar”, wat “amber” betekent, een fossiel hars dat vaak wordt gebruikt in sieraden en parfums.

De naam Amber wordt vaak geassocieerd met de kleur en de schoonheid van het amber en heeft een warme, aardse en exotische uitstraling. Mensen die deze naam dragen, worden vaak beschouwd als creatief, spontaan en charmant.

Amber is een populaire naam in verschillende landen en culturen en wordt vaak gespeld als Ambar.

Naomi

De naam Naomi is afkomstig uit het Hebreeuws en betekent “aangenaamheid” of “mijn zoetheid”. In de bijbel is Naomi de schoonmoeder van Ruth en de moeder-in-law van Boaz.

Mensen die de naam Naomi dragen, worden vaak gezien als vriendelijk, empathisch en attent. De naam is populair in verschillende landen en culturen en wordt vaak gekozen vanwege zijn positieve connotaties.

Jasmijn

De naam Jasmijn komt van het Perzische woord “yasmin” wat “geschenk van God” betekent. Jasmijn is ook de naam van een bloem met witte of gele bloemblaadjes en een heerlijke geur, die vaak gebruikt wordt in parfums en thee.

Mensen die de naam Jasmijn dragen, worden vaak geassocieerd met schoonheid, gratie en zoetheid. De naam wordt vaak gekozen vanwege zijn exotische en sensuele uitstraling en is populair in verschillende landen en culturen.

Charlie

De naam Charlie is een Engelse unisex naam die zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt. De naam Charlie is een verkorting van de naam Charles, wat afkomstig is van het Germaanse woord “karl”, wat “man” of “vrije man” betekent.

Mensen die de naam Charlie dragen, worden vaak gezien als charmant, grappig en sociaal. Charlie wordt steeds populairder als naam voor meisjes, vooral in Engelstalige landen.

Romée

De naam Romée is een variant van de naam Romee, die weer een verkorting is van de naam Romea. De oorsprong van de naam is niet helemaal duidelijk, maar het zou kunnen komen van het Latijnse woord “romanus”, wat “uit Rome” betekent.

Mensen die de naam Romée dragen, worden vaak gezien als zelfverzekerd, ambitieus en vastberaden. De naam wordt niet zo vaak gebruikt, maar wordt steeds populairder in Nederland en België.

June

De naam June is afgeleid van de Engelse naam voor de maand juni, die zijn naam kreeg van de Romeinse godin Juno. Juno was de godin van het huwelijk en de beschermster van vrouwen en het gezin.

De naam June wordt meestal geassocieerd met de zomer en heeft daarom vaak een positieve en vrolijke connotatie. Mensen die de naam June dragen, worden vaak gezien als charmant, creatief en gevoelig.

Liz

Liz is een verkorte vorm van de naam Elizabeth, die van Hebreeuwse oorsprong is en “gewijd aan God” of “God heeft gezworen” betekent. Elizabeth was de naam van de moeder van Johannes de Doper in het Nieuwe Testament van de Bijbel. De naam is erg populair in de westerse cultuur en heeft vele varianten en verkorte vormen, waaronder Liz. Mensen die de naam Liz dragen, worden vaak gezien als vrolijk, creatief en sociaal.

Charlotte

Charlotte is een meisjesnaam van Franse oorsprong en betekent “kleine vrouw” of “vrouwelijk”. De naam is afgeleid van het Franse woord “charlot”, wat oorspronkelijk een diminutief was van het woord “Charles”, wat “vrij man” betekent. In de loop der jaren is Charlotte een veelvoorkomende naam geworden in vele delen van de wereld, en het heeft vele variaties en afgeleiden in verschillende talen en culturen. Personen met de naam Charlotte worden vaak gezien als lief, charmant en intelligent.

Lola

De naam Lola is een verkorte vorm van de naam Dolores en heeft een Spaanse oorsprong. De betekenis van de naam Dolores is “pijn” of “leed”. De naam Lola kan daarom ook geassocieerd worden met deze betekenis. In meer recente jaren wordt de naam Lola echter vaak geassocieerd met een vrolijke en levendige persoonlijkheid.

Norah

De naam Norah (ook gespeld als Nora) heeft een Ierse oorsprong en betekent “eer” of “eerbiedwaardigheid”. Het is afgeleid van de Ierse naam Nóirín, wat een verkorte vorm is van de naam Honora. Norah is ook wel geassocieerd met de betekenissen “licht” en “mooi”, afgeleid van de Arabische naam Noor en het Latijnse woord voor “bloem”, respectievelijk. Over het algemeen wordt de naam Norah beschouwd als een elegante en tijdloze naam.

Floor

Floor is een Nederlandse meisjesnaam die afkomstig is van het Oudgermaanse woord “flôr” wat “bloei” of “voorspoed” betekent. Het is ook een verkorte vorm van de naam Florentina, die afgeleid is van het Latijnse woord “florens” wat “bloeiend” betekent.

De naam Floor werd in Nederland voor het eerst gebruikt aan het eind van de 19e eeuw en werd vooral populair in de jaren 80 en 90 van de 20e eeuw. Sindsdien is het een populaire naam gebleven en behoort het regelmatig tot de top 20 van meest gekozen meisjesnamen in Nederland.

In andere talen heeft de naam Floor soms een andere betekenis. Zo betekent het in het Engels bijvoorbeeld “vloer” en is het daarom een minder gangbare meisjesnaam.

Maya

De naam Maya heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de oorsprong en cultuur. Over het algemeen wordt de naam geassocieerd met een gevoel van verhevenheid, grootsheid en adel.

In de Indiase cultuur komt de naam Maya vooral voor als vrouwelijke naam en betekent “illusie” of “verbeelding”. Het wordt ook geassocieerd met de godin van de illusie en creativiteit, Maya Devi. In deze context wordt de naam gezien als een symbool van creativiteit en verbeeldingskracht.

In de Hebreeuwse taal wordt de naam Maya geassocieerd met de betekenis van “water” of “bron”. Dit komt omdat het woord “Mayim” in het Hebreeuws “water” betekent. In deze context wordt de naam gezien als een symbool van vruchtbaarheid, vernieuwing en zuivering.

In de Griekse cultuur wordt de naam Maya geassocieerd met de maangodin, die ook wel bekend staat als Maia. Maia was de dochter van Atlas en de moeder van Hermes. In deze context wordt de naam gezien als een symbool van wijsheid, kennis en intellectuele groei.

Over het algemeen wordt de naam Maya geassocieerd met positieve eigenschappen zoals creativiteit, verbeeldingskracht, vruchtbaarheid en wijsheid.

Loua

De naam Loua heeft verschillende mogelijke oorsprongen en betekenissen, afhankelijk van de cultuur en taal waarin de naam wordt gebruikt.

In sommige gevallen kan de naam Loua afkomstig zijn van het Latijnse woord “laus”, wat “lof” of “prijs” betekent. In deze context kan Loua dus worden geïnterpreteerd als een naam die verwijst naar lof, prijzenswaardigheid of dankbaarheid.

Een andere mogelijke oorsprong van de naam Loua is het Franse woord “louer”, wat “prijzen” of “huren” betekent. In deze context zou Loua dus kunnen verwijzen naar iemand die geprezen wordt of iemand die gehuurd wordt, bijvoorbeeld als een referentie naar een talent of vaardigheid.

Ten slotte kan de naam Loua ook een variant zijn van de naam Lou, wat afgeleid is van het Duitse woord “hlud”, wat “beroemd” betekent. Loua kan dan dus ook worden gezien als een naam die verwijst naar roem, beroemdheid of faam.

Het is belangrijk om op te merken dat de betekenis en oorsprong van de naam Loua niet eenduidig zijn en kunnen variëren afhankelijk van de cultuur en taal waarin de naam wordt gebruikt.

Jade

Jade is een meisjesnaam en de betekenis ervan is “edelsteen”. Het is afgeleid van het Spaanse woord “piedra de la ijada”, wat “steen van de flank” betekent. Het was vroeger een belangrijke edelsteen in verschillende culturen en werd gebruikt in sieraden, beelden en ceremoniële objecten. Jade wordt vaak geassocieerd met positieve eigenschappen zoals harmonie, balans, rust en wijsheid. In sommige culturen wordt gedacht dat jade bescherming biedt tegen boze geesten en negatieve energieën.

Kiki

De naam Kiki is een verkorte vorm van de naam “Klazina” of “Cornelia” en heeft meestal geen specifieke betekenis. Het kan echter ook afkomstig zijn van de Japanse naam “Kikuko”, wat “kiezelsteenkind” betekent, of van de Swahili-naam “Kikilia”, wat “bloem” betekent. Over het algemeen wordt Kiki geassocieerd met levendigheid, vrolijkheid en speelsheid.

Lize

De naam Lize is een verkorte vorm van de naam Elizabeth, wat betekent “God is mijn eed” of “mijn God heeft gezworen” in het Hebreeuws. De naam Lize wordt vaak gebruikt in Nederland en België en wordt beschouwd als een vrolijke en energieke naam.

Fenne

Fenne is een Nederlandse meisjesnaam die de laatste jaren steeds populairder is geworden. De naam is afgeleid van het Friese woord “Fen” wat “veen” betekent. Het veen is een type bodem waaruit turf wordt gewonnen en het komt veel voor in de provincie Friesland.

De naam Fenne kan ook worden gezien als een verkorte vorm van Fenja, een Oudnoordse naam die “versiering” betekent. Fenja was ook de naam van een reusachtige vrouwelijke figuur in de Noorse mythologie, die samen met haar zuster Menja een molensteen ronddraaide om goud te produceren.

Fenne wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals creativiteit, onafhankelijkheid en avontuurlijkheid. Het is een unieke en moderne naam die goed past bij ouders die op zoek zijn naar een naam die anders is dan de traditionele namen.

Chloë

De naam Chloë (ook wel geschreven als Chloe of Chloé) is afkomstig uit het Grieks en betekent “jong groen scheutje” of “jonge scheut”. Het is een symbolische naam die wordt geassocieerd met groei en vernieuwing. In de Griekse mythologie was Chloë een epitheton van de godin Demeter, die de godin van de landbouw en de oogst was. In moderne tijden is de naam Chloë populair geworden in vele delen van de wereld en wordt vaak gekozen vanwege de betekenis en de vrolijke, sprankelende klank.

Laura

De naam Laura is van Latijnse oorsprong en betekent “lauwerkrans” of “laureaat”. In de oude Romeinse tijd werden lauwerkransen gegeven als een symbool van overwinning of prestatie, en de naam Laura werd populair vanwege de verheven betekenis van de krans. Later werd de naam ook geassocieerd met de christelijke heilige Laura, die als kluizenares leefde in de 9e eeuw in Italië. Tegenwoordig is de naam Laura nog steeds populair in veel landen en culturen.

Linde

De naam Linde is afgeleid van de boomnaam ‘lindeboom’, die in het Nederlands ook wel bekend staat als ‘Limoenboom’. De lindeboom is een grote, bladverliezende boom die in de zomer bloeit met zoet geurende bloemen en in de winter zijn bladeren verliest. In de Germaanse mythologie was de lindeboom een heilige boom die vaak werd geassocieerd met liefde, vruchtbaarheid en bescherming. De naam Linde wordt dan ook vaak gegeven aan meisjes en symboliseert vaak liefde, zachtheid en bescherming.

Lot

De naam Lot is een verkorte vorm van de naam Charlotte, die afstamt van het mannelijke Franse woord “Charles”, wat “vrij man” of “man van het volk” betekent. Lot kan ook afkomstig zijn van het Hebreeuwse woord “Loth”, wat “bedekt” betekent. In de bijbel is Lot de neef van Abraham en wordt hij geassocieerd met rechtvaardigheid en moed.

Jet

De naam Jet is afgeleid van de naam Henriette of Johannes, maar wordt tegenwoordig ook wel als op zichzelf staande naam gebruikt. Het is een korte en krachtige naam die vaak geassocieerd wordt met snelheid, energie en lef. Jet kan ook verwijzen naar de jetstream, een krachtige luchtstroom op grote hoogte die van invloed is op het weer. De naam Jet wordt over het algemeen als uniseks beschouwd en kan dus aan jongens en meisjes gegeven worden.

Lou

De naam Lou is afgeleid van de namen Louis of Louise en heeft een Germaanse oorsprong. Het betekent “beroemde krijger” of “roemvolle strijder”. In sommige gevallen wordt de naam Lou ook geassocieerd met het Franse woord “louer”, wat “prijzen” betekent. Lou wordt vaak gebruikt als een verkorte versie van namen zoals Louise, Louisa, Louis of Lucinda.

Philou

De naam Philou is van oorsprong een Franse naam en is een verkorte vorm van Philippe. De naam wordt voornamelijk gebruikt voor meisjes. Philou wordt vaak geassocieerd met creativiteit en kunstzinnigheid. Mensen met deze naam zijn vaak sociaal, communicatief en hebben een sterk verlangen naar vrijheid. Ze hebben de neiging om zichzelf uit te drukken in artistieke of creatieve vormen en staan open voor nieuwe ideeën en ervaringen.

Nola

De naam Nola is een meisjesnaam die voornamelijk in de Verenigde Staten voorkomt. De betekenis van de naam Nola is niet helemaal duidelijk, maar het zou kunnen komen van het Ierse woord “nuala” wat “fair shoulder” betekent. Een andere mogelijke oorsprong is het Latijnse woord “nolens” wat “ongewillig” betekent. De naam Nola wordt soms ook geassocieerd met de stad Nola in Italië, hoewel er geen duidelijk verband tussen de naam en de stad lijkt te zijn.

Over het algemeen wordt de naam Nola beschouwd als een korte, unieke en mooie naam die zowel krachtig als elegant kan klinken.

Jolie

De naam Jolie is van Franse oorsprong en betekent “mooi” of “aantrekkelijk”. Het is afgeleid van het Franse woord “joli”, wat synoniem is met “charmant”, “aangenaam” en “leuk”. De naam wordt vaak gebruikt om de schoonheid of aantrekkelijkheid van een persoon te beschrijven en wordt soms geassocieerd met elegante en verfijnde eigenschappen.

Kate

De naam Kate is afgeleid van het Griekse woord “Katharos” wat “puur” betekent. De naam wordt vaak geassocieerd met elegantie, verfijning en onafhankelijkheid. Kate is een populaire naam in Engels sprekende landen en is bekend geworden door beroemdheden zoals Kate Middleton, de hertogin van Cambridge.

Eline

De naam Eline is een meisjesnaam van Germaanse oorsprong en betekent “edel” of “nobel”. Het is afgeleid van de naam Adelina, wat “van edele geboorte” betekent. De naam Eline wordt ook wel gezien als een verkorting van de namen Adelina of Magdalena. In Nederland is de naam Eline sinds de jaren ’90 populair geworden.

Ervaringen

Blij dat ik het heb laten maken!
"Het prachtige en unieke beeldje blijft mij herinneren aan de bijzondere tijd van de zwangerschap. Ik ben heel blij dat ik het heb laten maken!"
Een prachtige herinnering
"Esmee is erg professioneel, zeer vriendelijk en neemt écht de tijd voor je. Ze laat je op je gemak voelen tijdens het scannen en streeft naar het beste eindresultaat. Mijn beeldje is super mooi geworden en snel geleverd. Een prachtige herinnering aan mijn zwangere buik."
Heel erg tevreden
"Ik ben heel erg tevreden met het beeldje van Beeldig Zwanger. Het is een prachtige herinnering aan mijn zwangerschap. Het beeldje is exact hoe mijn lichaam is, heel erg bijzonder. Het is fijn dat Esmee bij je thuiskomt voor het scannen. Ze hield me goed op de hoogte van de vorderingen van het beeldje. Het beeldje is heel mooi gemaakt en afgewerkt."

Neem contact op of plan een afspraak