Populaire meisjesnamen 2024

Populaire meisjesnamen 2024

Bekijk de voorspelling van de meest popualire meisjesnamen van 2024

Ook dit jaar zijn we alvast in de data gedoken van de meest populaire meisjesnamen 2024. Ondanks dat we nóg geen exacte uitspraak kunnen doen doen wij alvast een ruwe schatting van de meest populaire meisjesnamen van 2024.

Het uitzoeken van een leuke naam voor je onlangs geboren dochter doe je natuurlijk niet dagelijks en kan een lastig opgave zijn. Om deze reden zijn we dit jaar éxtra vroeg begonnen zodat jullie alvast met elkaar kunnen gaan sparren over een geschikte naam. Elk jaar verdiept BeeldigZwanger zich weer in de verschillende trends en ontwikkelingen op basis van populaire jongensnamen.

De meest populaire meisjesnamen in 2023 waren als volgt: Julia (930 keer), Mila (742 keer), Emma (710 keer), Nora (699keer) en Olivia (669 keer). Ook in 2024 blijven deze namen erg in trek en weerspiegelen ze nog steeds de trend van korte namen. Hieronder vind je de gedetailleerde lijst van de 99 meest populaire meisjesnamen van 2024.

 

Emma

De naam Emma heeft zijn oorsprong in het Germaanse woord “ermen”, dat “groot, geweldig” betekent. Het is een veelvoorkomende naam in verschillende landen en wordt vaak geassocieerd met schoonheid, intelligentie en kracht. Emma is een klassieke naam die in de Middeleeuwen populair was en nu weer in de smaak valt.

Mila

De naam Mila vindt zijn oorsprong in de Slavische naam Milena, wat “lieflijk, genadevol” betekent. Het kan ook afgeleid zijn van het Spaanse woord “milagro”, wat “wonder” betekent. Mila wordt vaak geassocieerd met een liefdevol, charmant en vriendelijk karakter. Het is een populaire naam in veel landen, waaronder Nederland.

Julia

De betekenis van de naam Julia is afgeleid van het Latijnse woord “Julius”, wat “zacht, jeugdig, aangenaam” betekent. Oorspronkelijk was het een Romeinse familienaam die werd gedragen door Julius Caesar en zijn familieleden. Later groeide het uit tot een populaire voornaam in veel landen, waaronder Nederland. Julia wordt vaak geassocieerd met schoonheid, intelligentie en vriendelijkheid.

Olivia

De naam Olivia komt voort uit het Latijnse woord “oliva”, wat “olijfboom” betekent. In de oudheid werd de olijfboom beschouwd als een symbool van vrede en overvloed, en de naam Olivia wordt vaak geassocieerd met deze betekenissen. Olivia kan ook geïnterpreteerd worden als “olijfkleurig” of “olijfogen”, wat verwijst naar de groen-bruine kleur van olijven. Het is een populaire naam in veel landen, waaronder Nederland, en wordt vaak gegeven aan meisjes die elegant, stijlvol en charmant zijn.

Sophie

De naam Sophie is afgeleid van het Griekse woord “sophia”, wat “wijsheid” betekent. Het wordt vaak geassocieerd met intelligentie, kennis en inzicht. Sophie is een geliefde naam in vele landen, waaronder Nederland, en wordt vaak gegeven aan meisjes die worden beschouwd als slim, creatief en analytisch. De naam heeft ook bekendheid verworven door verschillende beroemde vrouwen met de naam Sophie, zoals de filosofe Sophie Germain en de schrijfster Sophie Kinsella.

Nora

De naam Nora is afgeleid van het Arabische woord “Noor”, wat “licht” betekent. Het wordt vaak geassocieerd met helderheid, verlichting en wijsheid. Nora is ook een verkorte vorm van de naam Eleonora, wat “God is mijn licht” betekent. Het is een populaire naam in veel landen, waaronder Nederland, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekendstaan als slim, creatief en vriendelijk.

Zwangerschapsbeeldje laten maken van je eigen zwangere buik?

Leuk dat je dit artikel leest! Bij Beeldigzwanger maken we de mooiste zwangerschapsbeeldjes. Leer meer over onze werkwijze of maak een afspraak of geef een zwangerschap cadeau.

Tess

De naam Tessa is een verkorte vorm van de namen Theresa of Theresia, wat “oogster” betekent in het Grieks. Tessa wordt vaak geassocieerd met een positieve, vrolijke en optimistische persoonlijkheid. Het wordt vaak gegeven aan meisjes die bekendstaan als zorgzaam, vriendelijk en behulpzaam. Tessa is een populaire naam in verschillende landen, waaronder Nederland.

Milou

De naam Milou is een samenvoeging van de namen Marie en Louise. De betekenis van Marie is “bitter” of “bedroefd”, terwijl Louise “beroemd in de oorlog” betekent. De combinatie van deze namen heeft geen specifieke betekenis, maar de naam Milou wordt vaak geassocieerd met een speelse, vrolijke en charmante persoonlijkheid. Het is een populaire naam in Nederland en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekendstaan als energiek, creatief en avontuurlijk.

Zoë

De naam Zoë is afgeleid van het Griekse woord “zoe”, wat “leven” betekent. Het wordt vaak geassocieerd met vitaliteit, energie en levenslust. Zoë is een geliefde naam in vele landen, waaronder Nederland, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekendstaan als levendig, opgewekt en optimistisch. Het is ook een naam met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, en die werd gegeven aan verschillende heiligen en beroemde vrouwen in de loop der tijd.

Yara

De naam Yara kent verschillende mogelijke oorsprongen en betekenissen, afhankelijk van de cultuur en taal.

In het Arabisch betekent Yara “klein vlindertje”, terwijl het in het Hebreeuws “leven” betekent. In het Braziliaans-Portugees heeft Yara de betekenis van “waterkoningin”, afgeleid van een mythologische figuur in de inheemse Braziliaanse cultuur.

Yara wordt vaak geassocieerd met schoonheid, gratie en vrijheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekendstaan als charmant, onafhankelijk en avontuurlijk. Het is een populaire naam in verschillende landen, waaronder Nederland.

Evi

De naam Evi is een afkorting van de naam Eva, wat “leven” betekent in het Hebreeuws. Het wordt vaak geassocieerd met vitaliteit, energie en levendigheid. Evi is een populaire naam in veel landen, waaronder Nederland, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als speels, vrolijk en optimistisch. Het is ook een naam met een lange geschiedenis die teruggaat tot de bijbelse figuur Eva, de eerste vrouw volgens het scheppingsverhaal.

Sara

De naam Sara komt uit het Hebreeuws en betekent “prinses” of “edele dame”. In de Bijbel wordt de naam gedragen door de vrouw van Abraham en de moeder van Izaak. Sindsdien is Sara een populaire naam in verschillende culturen en talen. Sara wordt vaak geassocieerd met schoonheid, gratie en kracht, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als sterk, moedig en zelfverzekerd. Het is een veelvoorkomende naam in Nederland en vele andere landen.

Camilla

Camilla is Italiaans en verwijst naar het helpen van de priester.

Het komt van “camillus”, een term die werd gebruikt om te verwijzen naar een jong persoon die diende als een misdienaar in de kerk in de oude Romeinse religies.

Alexandra

Alexandra is een zeer bevelvoerende en koninklijke naam. Het heeft Griekse oorsprong en betekent degene die komt om krijgers te redden.

Prinses Alexandra, The Honourable Lady Ogilvy, geboren op 25 december 1936, was lid van de Britse koninklijke familie.

Ze was de dochter van Prins George, Hertog van Kent, en Prinses Marina van Griekenland en Denemarken.

Liv

De naam Liv heeft verschillende mogelijke oorsprongen en betekenissen, afhankelijk van de cultuur en taal.

In het Noors betekent Liv “leven”, terwijl het in het Zweeds “beschermer” betekent. Het kan ook een verkorte vorm zijn van Olivia, wat “olijfboom” betekent in het Latijn.

Liv wordt vaak geassocieerd met vitaliteit, energie en levenslust, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als actief, vrolijk en avontuurlijk. Het is een populaire naam in veel landen, waaronder Nederland.

Noor

De naam Noor is afkomstig van het Arabische woord “nur”, wat “licht” betekent. Het wordt vaak geassocieerd met helderheid, zuiverheid en schoonheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als charmant, slim en zelfverzekerd. Noor is een populaire naam in Nederland en andere landen en wordt ook vaak gebruikt als unisex naam.

Nina

De naam Nina is afkomstig van de Russische naam “Niná”, wat “genade” betekent. Het kan ook afgeleid zijn van de naam Antonina, wat “onschatbaar” betekent. Nina wordt vaak geassocieerd met vriendelijkheid, creativiteit en intelligentie, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als charmant, artistiek en intelligent. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Lauren

De naam Lauren is afgeleid van het Latijnse woord “laureatus”, wat “gekroond met laurier” betekent. Laurierbladeren werden in de oudheid gebruikt om winnaars van wedstrijden en prestaties te kronen, daarom wordt Lauren vaak geassocieerd met succes, overwinning en roem. Het wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als ambitieus, vastberaden en intelligent. Lauren is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Ervaringen

Blij dat ik het heb laten maken!
"Het prachtige en unieke beeldje blijft mij herinneren aan de bijzondere tijd van de zwangerschap. Ik ben heel blij dat ik het heb laten maken!"
Een prachtige herinnering
"Esmee is erg professioneel, zeer vriendelijk en neemt écht de tijd voor je. Ze laat je op je gemak voelen tijdens het scannen en streeft naar het beste eindresultaat. Mijn beeldje is super mooi geworden en snel geleverd. Een prachtige herinnering aan mijn zwangere buik."
Heel erg tevreden
"Ik ben heel erg tevreden met het beeldje van Beeldig Zwanger. Het is een prachtige herinnering aan mijn zwangerschap. Het beeldje is exact hoe mijn lichaam is, heel erg bijzonder. Het is fijn dat Esmee bij je thuiskomt voor het scannen. Ze hield me goed op de hoogte van de vorderingen van het beeldje. Het beeldje is heel mooi gemaakt en afgewerkt."

Lieke

De naam Lieke is een verkorte versie van de naam Angelique, afgeleid van het Griekse woord “angelos”, wat “boodschapper” betekent. Lieke wordt vaak geassocieerd met eerlijkheid, vriendelijkheid en creativiteit, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als charmant, vrolijk en liefdevol. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Sarah

De naam Sarah is afgeleid van het Hebreeuwse woord “sara”, wat “prinses” of “edele dame” betekent. In de Bijbel was Sarah de vrouw van Abraham en moeder van Isaac. Sarah wordt vaak geassocieerd met schoonheid, gratie en waardigheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als charismatisch, intelligent en succesvol. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Madison

De naam Madison is voornamelijk een genderneutrale naam, maar wordt meestal gebruikt voor meisjes. Het is van Engelse oorsprong en betekent “zoon van Matthew”.

Fien

De naam Fien is afgeleid van de naam Jozefien, wat een vrouwelijke vorm is van de naam Jozef. Jozef is afgeleid van het Hebreeuwse woord “yosef”, wat “God zal toenemen” betekent. Fien wordt vaak geassocieerd met vriendelijkheid, optimisme en enthousiasme, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als speels, vrolijk en liefdevol. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Sofie

De naam Sofie is afgeleid van het Griekse woord “sophia”, wat “wijsheid” betekent. Sofie wordt vaak geassocieerd met intelligentie, scherpzinnigheid en inzicht, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als slim, bedachtzaam en filosofisch. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Emily

De naam Emily is afgeleid van het Latijnse woord “aemulus”, wat “rivaal” betekent. Emily wordt vaak geassocieerd met ambitie, vastberadenheid en competitiviteit, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als slim, zelfverzekerd en ambitieus. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Isa

De naam Isa is afgeleid van de naam Jezus, die in het Hebreeuws “Yeshua” wordt genoemd en “God redt” betekent. Isa wordt vaak geassocieerd met vrede, liefde en vriendelijkheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als zachtmoedig, compassievol en vergevingsgezind. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Lynn

De naam Lynn is afgeleid van het Keltische woord “lindon”, wat “waterval” betekent. Lynn wordt vaak geassocieerd met natuurlijke schoonheid, kracht en elegantie, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als onafhankelijk, avontuurlijk en creatief. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Lina

De naam Lina is afgeleid van het Latijnse woord “lignum”, wat “hout” betekent. Lina wordt vaak geassocieerd met nederigheid, eenvoud en bescheidenheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als vriendelijk, zachtaardig en betrouwbaar. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Loïs

De naam Loïs is afgeleid van de Griekse naam “Eleousa”, wat “medelijdend” of “genadig” betekent. Loïs wordt vaak geassocieerd met vriendelijkheid, empathie en gevoeligheid, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als zorgzaam, liefdevol en attent. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Luna

De naam Luna is afgeleid van het Latijnse woord “luna”, wat “maan” betekent. Luna wordt vaak geassocieerd met mysterie, magie en dromen, en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als spiritueel, creatief en fantasierijk. Het is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Elin

De naam Elin komt oorspronkelijk uit Scandinavië en betekent “fakkel” of “toorts”. Het wordt vaak geassocieerd met licht en helderheid en wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als energiek, enthousiast en optimistisch. Elin is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Ella

De naam Ella is een verkorte vorm van namen zoals Eleonora, Isabella of Gabriella. De betekenis van de naam Ella zelf is niet eenduidig, maar kan worden geïnterpreteerd als “genadig” of “goddelijk licht”. De naam wordt vaak gegeven aan meisjes die bekend staan als charmant, vriendelijk en vol mededogen. Ella is een populaire naam in Nederland en andere landen.

Nova

De naam Nova betekent “nieuw”, “jong” of “fris” en wordt vaak geassocieerd met sterrenkunde en het heelal, omdat een nova een ster is die plotseling helderder wordt. De naam Nova wordt vaak gegeven aan meisjes en wordt beschouwd als een moderne en trendy naam.

Fleur

De naam Fleur betekent “bloem” in het Frans. Het is dan ook een populaire naam in Franstalige landen en wordt ook steeds vaker in Nederland en België gegeven. De naam Fleur wordt vaak geassocieerd met schoonheid, kleur en de lente.

Mia

De naam Mia is afgeleid van de namen Maria of Miriam en betekent “bitterheid” of “geliefde” in het Hebreeuws. Het kan ook worden geïnterpreteerd als “parel” in het Latijn. De naam Mia is in verschillende landen populair en wordt vaak gezien als een korte en krachtige naam met een internationale uitstraling.

Sofia

De naam Sofia betekent “wijsheid” of “verstandig” en komt van het Griekse woord “sophia”.

Roos

De naam Roos betekent “rozenbloem” of simpelweg “roos”. De naam is afgeleid van de bloemnaam en wordt vaak geassocieerd met schoonheid, liefde en passie.

Julie

De naam Julie is afgeleid van de Latijnse naam Julia, wat “jong van hart” of “jeugdig” betekent.

Alina

Dromerig en sprookjesachtig, Alina is een mooie Slavische meisjesnaam om te overwegen voor jouw kleine engeltje. Naast het dienen als een liefkozende verkorting van langere namen zoals Albina of Adelina, is Alina ook een populaire keuze op zichzelf, met betekenissen zoals “nobel” en “helder”.

Hailey

Hailey is een Engelse meisjesnaam en heeft geen specifieke Nederlandse betekenis. De oorsprong van de naam is niet helemaal duidelijk, maar het zou kunnen komen van het Engelse woord “hay” wat “hooi” betekent of van het Oud-Engelse woord “hæg” wat “heg” betekent. De naam is vooral populair geworden in de Verenigde Staten en wordt daar vaak geassocieerd met de actrice Hailey Baldwin (nu Hailey Bieber), die getrouwd is met zanger Justin Bieber.

Noa

De naam Noa heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de oorsprong.

In de Hebreeuwse taal betekent Noa “rust”, “troost” of “vredig”. Het is ook de naam van een Bijbels figuur, de dochter van Zelofhad.

In de Nederlandse taal is Noa een variant van de naam Noah, die oorspronkelijk uit het Hebreeuws komt en “rust” of “troost” betekent.

In andere culturen kan de naam Noa weer andere betekenissen hebben.

Hannah

De naam Hannah komt oorspronkelijk uit het Hebreeuws en betekent “genade” of “gunst”.

Maeve

De naam Maeve is van Keltische oorsprong en betekent “zij die grote vreugde brengt” of “zij die bedreven is in de strijd”.

Sophia

De naam Sophia is afgeleid van het Griekse woord “sophia”, wat “wijsheid” betekent. Het is een naam die al eeuwenlang gebruikt wordt en populair is in verschillende culturen. De naam Sophia staat bekend om haar betekenis en wordt vaak geassocieerd met intelligentie en inzicht.

Lara

De naam Lara komt oorspronkelijk uit het Latijn en heeft verschillende mogelijke betekenissen, waaronder “beschermer”, “uit het land van de Sabijnen” of “knap” en “aantrekkelijk”. De naam kan ook afgeleid zijn van de Griekse naam Larissa, wat “citadel” betekent. In de moderne tijd wordt Lara vaak geassocieerd met kracht, elegantie en charme.

Bo

De naam Bo is een unisex-naam van Nederlandse oorsprong. Het kan worden afgeleid van verschillende bronnen, waaronder het Nederlandse woord “boer” wat “landbouwer” betekent, of van het Chinese woord “波” wat “golf” betekent. In het Fries kan Bo ook een afkorting zijn van namen die beginnen met “Bou-“, zoals Bouke of Boukje.

Ewa

Ewa is een mooie Poolse variant van de altijd mooie Hebreeuwse meisjesnaam Eve, die de levendige betekenissen “leven” of “te leven” draagt. Hoewel het gespeld is met een “w”, behoudt Ewa nog steeds dezelfde aardse “v” klank in de uitspraak, waardoor het een opvallende maar tegelijkertijd vertrouwde keuze is. Beter nog, er zijn tal van Slavische varianten van deze prachtige naamwortel om te overwegen, niet alleen Eve en Eva, maar ook Yeva of Eeva.

Puck

De naam Puck is een meisjesnaam en heeft een onzekere oorsprong. Mogelijk is het afgeleid van de Germaanse naam Pucca, wat “jong vogeltje” of “jonge duif” betekent. Het kan echter ook afgeleid zijn van de Latijnse naam Puca, wat “elf” of “kobold” betekent. In Nederland wordt de naam Puck vooral geassocieerd met het personage uit het toneelstuk “Midzomernachtsdroom” van William Shakespeare.

Lena

De naam Lena komt van het Griekse woord ‘helena’ en betekent “schitterend licht” of “stralend”.

Feline

De naam Feline is afgeleid van de naam Felina en betekent “kat”. Het is een Latijnse naam die van oudsher geassocieerd wordt met katten en hun sierlijke bewegingen. In Nederland wordt de naam Feline ook wel gezien als een verkorte vorm van Felicitas, wat “geluk” betekent.

Maria

De naam Maria komt uit het Hebreeuws en betekent “bitter” of “bedroefd”. In de Bijbel is Maria de moeder van Jezus. Ze wordt vaak beschreven als een symbool van liefde, moederlijke genegenheid en nederigheid. In de katholieke traditie wordt Maria vereerd als de “Moeder van God” en is ze een belangrijke heilige. De naam Maria is dan ook een veelvoorkomende naam in katholieke culturen.

Esmee

De naam Esmee is van Franse oorsprong en betekent “geliefd” of “gewild”. De naam is afgeleid van het Franse woord “aimé”, wat “bemind” betekent. In Nederland is de naam Esmee vooral populair geworden vanaf de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw.

Livia

De naam Livia is afgeleid van het Latijnse woord “lives”, wat “blauwachtig” betekent. Het kan ook worden geïnterpreteerd als “licht” of “levendig”. Livia was ook de naam van de vrouw van de Romeinse keizer Augustus, wat heeft bijgedragen aan de populariteit van de naam in Italië en andere delen van Europa.

Elena

De naam “Elena” is afgeleid van het Griekse woord “helios”, wat “zon” betekent. De naam kan ook worden afgeleid van “Helena”, een oude Griekse naam die “fakkel” of “lichtdrager” betekent.

Mensen die de naam Elena dragen, worden vaak gezien als warm, zonnig en energiek. De naam heeft ook een sterke band met de mythologie van de oude Grieken, waarin Helena de dochter was van de oppergod Zeus en een van de mooiste vrouwen van haar tijd. Dit heeft ertoe geleid dat de naam vaak geassocieerd wordt met schoonheid en gratie.

Elena is een populaire naam in verschillende delen van de wereld en wordt in verschillende talen gebruikt, waaronder Engels, Italiaans, Spaans en Russisch.

Amy

De naam “Amy” is afkomstig van het Franse woord “aimée”, wat “geliefd” betekent. Het wordt beschouwd als een verkorte vorm van de namen “Amelia” of “Amanda”.

Individuen die de naam Amy dragen, worden vaak beschouwd als charmant, liefdevol en sociaal. De naam heeft een romantische en zachte klank en wordt vaak geassocieerd met vriendelijkheid en warmte.

Amy is een populaire naam in vele landen over de hele wereld en wordt al geruime tijd gebruikt. Het kwam met name in de mode in de jaren zeventig en tachtig en is sindsdien een veelvoorkomende naam geworden.

Noé

De naam “Noé” is afgeleid van het Hebreeuwse woord “noach”, wat “rust” of “troost” betekent. Het is de Franse en Spaanse variant van de naam “Noach”.

In de Bijbel is Noach de hoofdpersoon in het verhaal van de zondvloed. Hij wordt beschreven als een rechtvaardig man die als enige door God werd gered van de zondvloed die de aarde overspoelde. Noach wordt vaak geassocieerd met deugdzaamheid, standvastigheid en overleving.

Individuen die de naam Noé dragen, worden vaak gezien als vredig, rustig en betrouwbaar. De naam is populair in Frankrijk, Spanje en andere Spaanstalige landen, en wordt ook in andere delen van de wereld gebruikt.

Liva

De naam “Liva” kent verschillende mogelijke oorsprongen en betekenissen, afhankelijk van de cultuur en taal.

In het Lets betekent “Liva” “leven” of “levendigheid”. Het kan ook worden beschouwd als een verkorte vorm van de Letse namen “Livia” of “Oliva”, die beide “olijfboom” betekenen.

In het Scandinavisch kan “Liva” worden gezien als een verkorte vorm van “Livia”, wat “leven” of “levensgevend” betekent.

Personen die de naam Liva dragen, worden vaak gezien als levendig, energiek en vol leven. De naam wordt steeds populairder in verschillende delen van de wereld en heeft een frisse en moderne klank.

Rosa

De naam “Rosa” is afkomstig van het Latijnse woord “rosa”, wat “roos” betekent. De roos is een bloem die wereldwijd bekend is en vaak geassocieerd wordt met liefde, schoonheid en passie. In de christelijke traditie wordt de roos ook geassocieerd met de Maagd Maria en symboliseert de bloem zuiverheid en onschuld.

Personen die de naam Rosa dragen, worden vaak gezien als elegant, mooi en gepassioneerd. De naam is populair in veel verschillende landen en culturen over de hele wereld en wordt vaak geassocieerd met de kleur roze.

Rosa is tevens de naam van de godin van de liefde in de Griekse mythologie. In die context wordt de naam geassocieerd met schoonheid en verleiding.

Lisa

De naam “Lisa” is een verkorting van de naam “Elisabeth”, wat “God is mijn eed” of “God heeft gezworen” betekent in het Hebreeuws.

Mensen die de naam Lisa dragen, worden vaak gezien als zorgzaam, vriendelijk en optimistisch. De naam was vooral populair in de jaren 60 en 70 van de twintigste eeuw en wordt nog steeds veel gebruikt.

In de Scandinavische landen wordt de naam “Lisa” soms als op zichzelf staande naam gebruikt, afgeleid van het woord “lys”, wat “licht” betekent in het Noors en Deens. Hierdoor kan de naam ook geassocieerd worden met helderheid, optimisme en vreugde.

Veerle

De naam “Veerle” komt oorspronkelijk uit het Nederlands en heeft geen directe vertaling in andere talen. De oorsprong en betekenis van de naam zijn niet helemaal duidelijk, maar het wordt verondersteld dat de naam afgeleid is van het oud-Nederlandse woord “ferhla”, wat “reiziger” betekent.

Mensen die de naam Veerle dragen, worden vaak gezien als avontuurlijk, energiek en nieuwsgierig. De naam is vooral populair in Nederland en België en komt minder vaak voor in andere landen.

Naast de betekenis van “reiziger” wordt de naam Veerle soms ook geassocieerd met de betekenissen “waarheid” of “bescherming”. In sommige gevallen wordt de naam ook wel geschreven als “Verle” of “Verena”.

Lily

De naam “Lily” is afgeleid van de gelijknamige bloem “lelie”. De lelie is een bloem die vaak geassocieerd wordt met zuiverheid, schoonheid en vernieuwing.

Mensen die de naam Lily dragen, worden vaak gezien als liefdevol, zachtaardig en spiritueel. De naam is vooral populair in Engelstalige landen en wordt ook wel geschreven als “Lilly” of “Lillie”.

Sommige mensen denken dat lelies heel speciaal zijn omdat ze belangrijke dingen vertegenwoordigen, zoals puur zijn, hoop hebben en opnieuw beginnen. In verhalen over Jezus en zijn moeder Maria worden ook vaak lelies als bijzonder symbool genoemd. Mensen schilderen zelfs afbeeldingen en maken beelden van lelies om te laten zien hoe belangrijk ze zijn.

Vera

De naam Vera komt uit Rusland en betekent ergens in geloven of de waarheid vertellen. Het kan ook betekenen dat je de enige bent of dat je waar bent.

Vera is een naam die veel mensen gebruiken. Mensen met deze naam worden meestal als betrouwbaar, waarheidsgetrouw en trouw beschouwd. De naam is geliefd in veel verschillende landen en kan ook een kortere versie zijn van andere namen zoals Veronika of Veronica.

Bij bepaalde groepen mensen kan de naam Vera betekenen dat ze in God of een sterke macht geloven. Het kan ook verband houden met goede eigenschappen zoals hoop, liefde en aardig zijn.

Juul

De naam “Juul” komt van de namen “Julius” of “Julia” en betekent op zichzelf eigenlijk niets. “Julius” is een Latijns woord dat betekent een goed mens zijn of eerlijk zijn. Het was een veel voorkomende naam in het oude Rome en was verbonden met een beroemde familie genaamd de Juliaanse familie, die Julius Caesar in zich had.

Juul is een naam die sommige mensen in Nederland en België hebben. Mensen met deze naam worden meestal gezien als vindingrijk, slim en geïnteresseerd in het leren van nieuwe dingen. Het is een bijzondere en modieuze naamkeuze.

Juul heeft geen specifieke definitie, maar het kan ons doen denken aan namen als Julius of Julia, wat betekent goed zijn en de waarheid spreken.

Lizzy

Lizzy is een kortere manier om Elizabeth te zeggen, maar we weten niet precies waar de naam Elizabeth vandaan komt of wat het betekent.

Elizabeth kan afkomstig zijn van een Hebreeuws woord dat betekent “mijn God is een belofte” of van andere woorden die “ster” of “adel” betekenen.

Lizzy is een naam die vaak wordt gegeven aan mensen die aardig en vriendelijk zijn. Het is ook de naam van een personage in een beroemd boek genaamd “Pride and Prejudice”.

Suze

Suze is een bijnaam voor de langere namen Susanna of Susanne. Susanna komt misschien van een woord dat ‘lelie’ betekent in een andere taal.

Suze is een naam die vaak wordt gegeven aan mensen die heel slim en creatief zijn en graag dingen alleen doen. Mensen met deze naam worden vaak gezien als echt zelfverzekerd en vriendelijk. Er is ook een beroemde zangeres uit Nederland genaamd Suze DeMello-Klein.

De naam Suze wordt beschouwd als een erg mooie en mooie naam voor een meisje.

Hanna

Hannah is een naam die afkomstig is van een woord dat “genade” of “gunst” betekent. In een verhaal uit de Bijbel wilde een vrouw genaamd Hannah heel graag een baby en bad ze voor een baby. Uiteindelijk kreeg ze een zoon genaamd Samuel.

Mensen met de naam Hanna zijn meestal aardig, zorgzaam en begripvol. De naam is ook gekoppeld aan verbondenheid met religie en het hebben van een sterk geloof omdat het uit de Bijbel komt en “genade” betekent.

Hanna is een naam die veel mensen leuk vinden en soms wordt het anders gespeld, afhankelijk van waar je woont. Enkele andere manieren om het te spellen zijn Hana, Chana en Johanna.

Elise

Elise is een naam die afkomstig is van de naam Elizabeth. Het heeft een speciale betekenis omdat het is samengesteld uit twee Hebreeuwse woorden, “el” en “shava”. “El” betekent God en “shava” betekent eed. De naam Elise kan dus betekenen “God heeft gezworen” of “toegewijd aan God”.

Elise is een mooie en mooie naam. Het betekent dat mensen met deze naam erg aardig zijn en goed in creatief zijn. Ze worden vaak gezien als getalenteerd en aardig.

Elise is een naam die veel mensen leuk vinden en gebruiken in verschillende delen van de wereld. Het kan ook op verschillende manieren worden gespeld, zoals Eliza, Elyse of Elisabeth.

Amber

Amber is een naam die afkomstig is van een woord dat een mooi, glanzend materiaal betekent dat mensen gebruiken om sieraden en lekker ruikende dingen te maken.

De naam Amber is als de kleur van een mooie en speciale steen genaamd amber. Het geeft een fijn en gezellig gevoel en doet mensen denken aan interessante en andere plekken. Mensen met deze naam zijn vaak erg goed in het maken van dingen, zoals kunst, en zijn leuk en vriendelijk in de omgang.

Amber is een naam die veel mensen in verschillende landen en culturen graag gebruiken. Soms spellen mensen het als Ambar.

Naomi

Naomi is een naam die in een andere taal iets aardigs betekent. In een verhaal genaamd de Bijbel is Naomi de moeder van de echtgenoot van Ruth en de schoonmoeder van Boaz.

Naomi is een naam die veel aardige en zorgzame mensen hebben. Het is op verschillende plaatsen een populaire naam omdat het een goede betekenis heeft.

Jasmine

Jasmine is een naam die “geschenk van God” betekent in een taal die Perzisch wordt genoemd. Het is ook de naam van een mooie bloem die heel lekker ruikt en wordt gebruikt om bijvoorbeeld parfums en thee van te maken.

Als iemand Jasmine heet, wordt ze vaak gezien als mooi, gracieus en lief. De naam is geliefd bij veel mensen omdat het interessant en mooi klinkt. Mensen over de hele wereld houden van deze naam.

Charlie

Charlie is een naam die voor jongens en meisjes kan zijn. Het is een kortere versie van de naam Charles, wat in een andere taal ‘man’ of ‘vrije man’ betekent.

Charlie is een naam die sommige mensen hebben. Mensen met deze naam zijn meestal aardig, grappig en houden ervan om in de buurt van anderen te zijn. Tegenwoordig worden meer meisjes Charlie genoemd, vooral op plaatsen waar mensen Engels spreken.

Romée

Romée is een naam die afkomstig is van de naam Romea, wat misschien iets te maken heeft met het woord “romanus” dat “uit Rome” betekent in het Latijn.

Sommige mensen die Romée heten, worden meestal gezien als dapper, met grote dromen en nooit opgeven. Niet veel mensen hebben deze naam, maar steeds meer mensen beginnen hem te gebruiken in Nederland en België.

Juni

Juni is een naam die afkomstig is van de maand juni. June kreeg zijn naam van een godin genaamd Juno, die families en vrouwen beschermde.

Juni is een naam die mensen doet denken aan een gelukkige zomer. Als iemand June wordt genoemd, wordt hij vaak gezien als vriendelijk, vindingrijk en zorgzaam.

Liz.

Liz is een kortere naam voor Elizabeth, die uit het Hebreeuws komt en betekent “toegewijd aan God” of “God beloofde”. Elizabeth was de naam van een moeder in de Bijbel die een speciale zoon had genaamd John. Veel mensen houden van de naam Liz en denken dat het vrolijk, artistiek en vriendelijk klinkt.

Charlotte

Charlotte is een Franse meisjesnaam en betekent “kleine vrouw” of “vrouwelijk”. Het kwam oorspronkelijk van een Frans woord dat “vrije man” betekende. Charlotte is een populaire naam en wordt in veel verschillende culturen en talen gebruikt. Mensen met de naam Charlotte worden vaak gezien als aardig, schattig en slim.

Lola

De naam Lola komt van een langere naam genaamd Dolores en komt uit Spanje. Dolores betekent “pijn” of “verdriet”. Lola kan dus soms ook die betekenis hebben. Maar tegenwoordig is Lola meestal verbonden met iemand die vrolijk en vol energie is.

Norah

Norah is een naam die uit Ierland komt en het betekent “eer” of “eerbied”. Het kan ook “licht” of “mooi” betekenen. Mensen denken dat het een heel mooie naam is die nooit uit de mode zal raken.

Floor

Floor is een naam voor een meisje en betekent groeien en bloeien, zoals een bloem. Het kan ook van een andere naam komen die hetzelfde betekent.

De naam Floor werd lang geleden in Nederland gebruikt, maar werd in de jaren tachtig en negentig erg populair. Veel mensen houden nog steeds van de naam en het wordt vaak gekozen als meisjesnaam in Nederland.

In sommige talen kan de naam Floor een andere betekenis hebben. In het Engels betekent het bijvoorbeeld “vloer” en wordt het niet vaak gebruikt als naam voor meisjes.

Maya

De naam Maya kan verschillende dingen betekenen, afhankelijk van waar het vandaan komt en de gewoonten van verschillende groepen mensen. Maar meestal denken mensen dat ze heel speciaal, belangrijk en chique zijn.

In de Indiase cultuur is Maya een naam die vooral voor meisjes wordt gebruikt. Het betekent “illusie” of “verbeelding” en is ook verbonden met een godin die verantwoordelijk is voor het creëren van illusies en creatief zijn. Dus de naam Maya is als een speciaal woord dat creativiteit vertegenwoordigt en je verbeeldingskracht gebruikt.

In het Hebreeuws betekent de naam Maya “water” of “fontein”. Dit komt omdat het Hebreeuwse woord voor water “Mayim” is. Mensen zien de naam Maya als een symbool van zaken als nieuw leven, dingen schoon maken en opnieuw beginnen.

In de Griekse cultuur is de naam Maya verbonden met de maangodin Maia. Maia was de dochter van Atlas en de moeder van Hermes. In Griekse verhalen wordt gedacht dat de naam Maya staat voor slim zijn, veel dingen weten en slimmer worden naarmate je groeit.

Maya is een naam die meestal wordt geassocieerd met goede dingen, zoals heel creatief zijn, een grote verbeeldingskracht hebben, baby’s kunnen krijgen en heel slim zijn.

Loua

De naam Loua kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van waar het vandaan komt en in welke taal het is.

Soms noemen mensen hun kind Loua, wat lof of dankbaarheid kan betekenen omdat het afkomstig is van een Latijns woord dat lof betekent. Het is alsof je zegt dat het kind iemand is om trots op en dankbaar voor te zijn.

Loua zou afkomstig kunnen zijn van een Frans woord dat goede dingen over iemand zegt of iets huurt. Dus als iemand Loua heet, kan dat betekenen dat mensen denken dat ze ergens heel goed in zijn of dat ze worden gekozen voor een baan vanwege hun speciale vaardigheden.

Loua is een naam die kan betekenen dat je beroemd of bekend bent. Het komt van de naam Lou, die afkomstig is van een Duits woord dat beroemd betekent. Dus als iemand de naam Loua heeft, kan dit betekenen dat ze een belangrijk of beroemd iemand zijn.

Jade

Jade is een steensoort die erg mooi is en verkrijgbaar is in verschillende tinten groen. Het wordt gebruikt om sieraden en decoraties van te maken omdat het er heel bijzonder en glanzend uitziet.

Jade is een naam voor meisjes en betekent “edelsteen”. Het komt van een Spaans woord dat “steen van de flank” betekent. In het verleden was het een heel bijzondere edelsteen die mensen gebruikten om sieraden, beelden en belangrijke dingen voor ceremonies te maken. Mensen denken dat jade heel bijzonder is en goede eigenschappen heeft, zoals vredig, evenwichtig, kalm en wijs zijn. Sommige mensen geloven zelfs dat jade boze geesten en negatieve dingen kan weghouden.

Kiki

Kiki is een bijnaam voor mensen met lange namen zoals Klazina of Cornelia. Het heeft niet echt een speciale betekenis, maar het kan ook afkomstig zijn van namen in andere talen die dingen betekenen als “kiezelkind” of “bloem”. Kiki wordt meestal gebruikt om iemand te beschrijven die vrolijk, levendig en speels is.

Lize

Lize is een kortere versie van de naam Elizabeth, die afkomstig is van een taal die Hebreeuws wordt genoemd. Het betekent dat iemands belofte of overeenkomst met God is. In de landen Nederland en België is Lize een naam die geluk en energie brengt.

Fenne

Fenne is een naam voor meisjes die uit Nederland komt. Het is de laatste tijd populairder geworden. De naam komt van een woord dat een speciaal soort grond betekent genaamd “turf”. Deze grond wordt gevonden in een plaats genaamd Friesland.

Fenne is een naam die een kortere versie kan zijn van Fenja, wat een oude naam is die “versiering” betekent. Fenja was ook de naam van een gigantische dame in Noorse verhalen die samen met haar zus Menja een grote steen draaide om goud te maken.

Fenne is een naam die betekent iemand die erg creatief is, graag dingen alleen doet en graag nieuwe dingen ontdekt. Deze naam komt niet vaak voor, dus ouders die een speciale naam voor hun baby willen, vinden het misschien leuk.

Chloë

De naam Chloë komt uit Griekenland en betekent “jonge groene scheut” of “jonge scheut”. Het is een bijzondere naam die verbonden is met groei en opnieuw beginnen. Lang geleden, in Griekse verhalen, was Chloë een speciale naam voor de godin Demeter, die voor planten en gewassen zorgde. Tegenwoordig houden veel mensen van de naam Chloë omdat het vrolijk en vol energie klinkt.

Laura

De naam Laura komt uit een taal die Latijn heet en betekent “een speciaal soort kroon gemaakt van bladeren”. Lang geleden gaven mensen deze kronen om te laten zien dat iemand iets heel groots had gedaan of een grote veldslag had gewonnen. Omdat de kroon zo’n speciale betekenis had, werd de naam Laura erg populair. Later was er ook een heel speciaal persoon genaamd Saint Laura die lang geleden leefde en mensen begonnen haar naam ook te gebruiken. Tegenwoordig houden veel mensen nog steeds van de naam Laura en gebruiken ze deze in verschillende landen en culturen.

Linde

De naam Linde komt van een boom genaamd de lindeboom, die geurige bloemen heeft en zijn bladeren verliest in de winter. In oude verhalen was de lindeboom heel bijzonder en verbonden met liefde, zachtaardig zijn en mensen beschermen. Daarom wordt de naam Linde vaak gebruikt voor meisjes en betekent die leuke dingen.

Lot

Lot is een naam die verschillende betekenissen kan hebben, afhankelijk van waar het vandaan komt. Het kan een bijnaam zijn voor de naam Charlotte, wat “vrije man” of “man van het volk” betekent. Het kan ook afkomstig zijn van een Hebreeuws woord dat “bedekt” betekent. In een verhaal in de Bijbel is Lot familie van Abraham en staat bekend als rechtvaardig en dapper.

Een jet is een heel snel vliegtuig dat heel snel door de lucht kan vliegen. Het heeft krachtige motoren die harde geluiden maken en mensen in korte tijd van de ene plaats naar de andere kan brengen.

Jet

De naam Jet komt van andere namen zoals Henriette of Johannes, maar nu is het zijn eigen naam. Het is een korte en coole naam die mensen doet denken aan snel, vol energie en dapper zijn. Jet kan ook een sterke wind hoog in de lucht betekenen die het weer beïnvloedt. Zowel jongens als meisjes mogen de naam Jet dragen.

Lou

De naam Lou komt van de namen Louis of Louise en betekent “beroemde krijger” of “glorieuze krijger”. Soms wordt het ook gekoppeld aan het Franse woord “prijzen”. Mensen gebruiken Lou vaak als een kortere versie van namen als Louise, Louisa, Louis of Lucinda.

Philou

Philou is een naam die uit Frankrijk komt en meestal aan meisjes wordt gegeven. Het is een bijnaam voor de naam Philippe. Mensen met deze naam zijn vaak erg creatief en maken graag dingen. Ze praten graag met andere mensen en genieten ervan vrij te zijn om te doen wat ze willen. Ze houden ervan om nieuwe dingen uit te proberen en leuke ervaringen op te doen.

Nola

Nola is een naam voor meisjes die populair is in de Verenigde Staten. We weten niet precies wat het betekent, maar het kan afkomstig zijn van een Iers woord dat “eerlijke schouder” betekent of een Latijns woord dat “onwillig” betekent. Sommige mensen denken ook dat het verband houdt met een stad in Italië die Nola heet, maar daar zijn we ook niet zeker van.

Simona

Simona is een mooie vorm van de Hebreeuwse jongensnaam Simon, die in heel Europa en daarbuiten wordt gebruikt. Met de eerlijke en nobele betekenissen “horen” en “luisteren” brengt Simona wijsheid en waarheid over, alsof het een prachtige keuze zou zijn om te geven aan een klein meisje dat voorbestemd is om een ​​geweldige vriendin en leider te worden. Simone is een mooie en populaire variant, maar we zijn gewoon dol op het melodieus klinkende Simona.

Zofia

Zofia is een mooie en aantrekkelijke Slavische variant van de populaire naam Sofia, die uiteindelijk van oorsprong Grieks is. Met de betekenis “wijsheid” is Zofia een prachtige deugdzame keuze voor de naam, die educatie en moed aanmoedigt bij jullie nieuwe kleine prinses. Het schattige diminutief Zosia is ook een schattige optie om te overwegen!

Bertha

Bertha voelt misschien niet meteen als een aantrekkelijke keuze, maar de betekenis ervan is eigenlijk heel mooi. Bertha wordt al lang geassocieerd met grote dingen, vanwege grote machines die in de Eerste Wereldoorlog de bijnaam Bertha kregen. In werkelijkheid betekent Bertha “heldere” of “stralende”. Je zou Bertha kunnen gebruiken voor je kleine meisje om haar mooie, heldere ogen te beschrijven zodra je ze eindelijk kunt zien.

Monika

Monika heeft vele oorsprongen, maar in Amerika is Monica de meest voorkomende versie. Monika wordt gedefinieerd als “adviseur” of “waarheid”. Door je kleintje Monika te noemen, geef je haar de boodschap altijd eerlijk te zijn.

Nicole

Nicole is een sterke naam voor iemand die een traditionele optie wil voor hun aanstaande baby. Nicole betekent “overwinning van het volk”. Nicole zou een geweldige keuze kunnen zijn als je wilt dat je dochter oppermachtig regeert. Nicole is ook een uitstekende keuze als tweede naam, mocht je niet overtuigd zijn als voornaam.

Romy

Romy is een naam met een verwijzing naar water en betekent “dauw van de oceaan”. Romy is een verkorte vorm van Rosemary, dat we allemaal kennen als een kruid. Romy is een meer eigentijdse versie die goed kan aanslaan bij jongere ouders, hoewel Rosemary nog steeds populairder is dan de variant.

Therese

Therese is een vorm van Teresa, die bekendheid kreeg door de heilige Teresa van Ávila, een Spaanse non uit de 16e eeuw, en Moeder Teresa, die in de 20e eeuw leefde. Beide vrouwen waren geliefde figuren in de katholieke religie vanwege hun toewijding aan Christus. Therese kan een eervolle keuze zijn voor een familie die een naam kan waarderen die synoniem is met spirituele leiders.

Valentina

Valentina zou een prachtige keuze kunnen zijn voor je dochter die geboren is in februari, specifiek op Valentijnsdag. Valentina betekent “kracht” of “gezondheid”. Valentina kan ook een geweldige verwijzing zijn naar een veilige bevalling. Valentina kan twee bijnamen opleveren, zoals Val of Tina.

Een écht uniek zwangerschap cadeau geven?

Bij BeeldigZwanger begrijpen we dat elke zwangerschap een prachtig en uniek moment is, dat absoluut vereeuwigd moet worden. Onze specialiteit is het creëren van adembenemende 3D zwangerschapsbeeldjes. Om dit mogelijk te maken, komen we graag bij jou thuis voor een persoonlijke 3D-scan. We geloven dat deze benadering het meest comfortabel en prettig is voor jou als aanstaande moeder of ouders.

Neem contact op of plan een afspraak