FAQ

We raden aan om de afspraak te maken tussen 33 en 36 weken. Dan is je buik wel al mooi aanwezig maar is de kans dat je kindje eerder komt dan de afspraak nog niet zo groot. 
 
Het is voor jezelf afwegen. Heb je al vroeg in de zwangerschap en behoorlijke buik dan kan je ervoor kiezen om het wat eerder te doen omdat je je dan waarschijnlijk wat beter voelt dan later in de zwangerschap. Wil je je buik juist vastleggen op zijn grootst kan je het best de afspraak plannen in week 36.

Ja:

  • Het belangrijkste wat we nodig hebben voor de scan is ruimte. We hebben ongeveer 1,5 meter aan ruimte rondom je nodig. 
  • Een stopcontact
  • Een elastiekje om je haar mee op te steken
  • Eventueel een badjas

Voor het beste resultaat scannen we in een ruimte waar geen scherp tegenlicht is. We hebben voor de scan niet perse een lichte ruimte nodig. De gordijnen mogen dus gewoon dicht.

Het scannen is 100% veilig voor jou en jouw baby.
De scanner werkt met gewone lichtflitsen. Hetzelfde als de flits van een camera. Mocht je dat vervelend vinden, dan kan je een zonnebril op zetten of eventjes je ogen sluiten.

Scheren is voor het scannen niet nodig. Wij kunnen dit naderhand digitaal bewerken naar jouw wensen.

Betalen kan contant tijdens de afspraak of na de afspraak via iDeal 

Voor het mooiste resultaat raden we aan om de scan naakt te doen. Mocht je je hier niet fijn bij voelen, dan is dat natuurlijk geen probleem. Je kunt ook met ondergoed of kleding gescand worden.

Omdat de scanner gebruik maakt van lichtflitsen is het niet geschikt voor mensen met fotosensitieve epilepsie of soortgelijke aandoeningen.

Het maken van de beeldjes is een tijdintensief proces. Vandaar dat we een levertijd van +- 15 weken aanhouden.