Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Voel je vrij om contact op te nemen.

Is het scannen slecht voor mijn baby?

Het scannen is 100% veilig voor jou en jouw baby.
De scanner werkt met gewone lichtflitsen. Hetzelfde als de flits van een camera. Mocht je dat vervelend vinden, dan kan je een zonnebril op zetten of eventjes je ogen sluiten.

Moet ik mijzelf scheren voor de afspraak?

Scheren is voor het scannen niet nodig. Wij kunnen dit naderhand digitaal bewerken naar jouw wensen.

Moet ik nog wat voorbereiden thuis?

Ja:

  • Het belangrijkste wat we nodig hebben voor de scan is ruimte. We hebben ongeveer 1,5 meter aan ruimte rondom je nodig.
  • Een stopcontact
  • Een elastiekje om je haar mee op te steken
  • Eventueel een badjas

Voor het beste resultaat scannen we in een ruimte waar geen scherp tegenlicht is. We hebben voor de scan niet perse een lichte ruimte nodig. De gordijnen mogen dus gewoon dicht.

Wat is de beste periode voor een scan?

We raden aan om de afspraak te maken tussen 33 en 36 weken. Dan is je buik wel al mooi aanwezig maar is de kans dat je kindje eerder komt dan de afspraak nog niet zo groot.

Het is voor jezelf afwegen. Heb je al vroeg in de zwangerschap en behoorlijke buik dan kan je ervoor kiezen om het wat eerder te doen omdat je je dan waarschijnlijk wat beter voelt dan later in de zwangerschap. Wil je je buik juist vastleggen op zijn grootst kan je het best de afspraak plannen in week 36.

Moet ik bloot gescand worden?

Voor het mooiste resultaat raden we aan om de scan naakt te doen. Mocht je je hier niet fijn bij voelen, dan is dat natuurlijk geen probleem. Je kunt ook met ondergoed of kleding gescand worden.

Wanneer kan ik niet gescand worden?

Omdat de scanner gebruik maakt van lichtflitsen is het niet geschikt voor mensen met fotosensitieve epilepsie of soortgelijke aandoeningen.

Wat is de prijs van een op maat gemaakt zwangerschapsbeeldje?

Elk zwangerschapsbeeldje wordt volledig op maat gemaakt in diverse materiaalsoorten. De prijs per maat van het beeldje en de materiaalsoort wordt weergeven op de specifieke product pagina. Bekijk de actuele prijzen op:

Heb je andere vragen? Neem dan vooral even contact met ons op.

Wat is de levertijd?

Het maken van de beeldjes is een tijdsintensief proces. Vandaar dat we een levertijd van +- 15 weken aanhouden voor de kunststof, veredeld en de houten uitvoering. De gegoten bronzen uitvoering is +- 25 weken, dit proces is namelijk veel tijd intensiever.

Komen jullie ook in het ziekenhuis?

Jazeker, we zijn al in verscheidene ziekenhuizen door heel Nederland geweest om een scan voor een beeldje te maken. Vraag uiteraard even aan de verpleging of het oké is dat er iemand langskomt voor de 3D-scan. Als je op korte termijn een afspraak wil, kan je het beste een whatsapp bericht naar ons sturen. Vaak kunnen we dan nog wel wat regelen.

Moet ik van tevoren al weten welk materiaal/grootte ik wil?

Nee, we nemen tijdens de afspraak allerlei voorbeelden mee zodat je zelf kan zien en voelen en zien wat de verschillen zijn. Zet gerust een voorbeeldbeeldje in de kast om te kijken hoe dit past.

Neem contact op of plan een afspraak