Werkwijze

Werkwijze

Beeldig Zwanger maakt een van de meest gedetailleerde 3D zwangerschapsbeeldjes die er te krijgen zijn. Details zoals adertjes op de handen, knokkels, lange nagels, tepelhof, ringen etc. zijn allemaal terug te zien. Uiteraard kunnen we naderhand ook details verzachten of laten verdwijnen als je dat wil.

1
3D beeldje zwangerschap (Zwangerschap Cadeau)
Stap 1
33 - 36 weken zwanger

Het maken van een afspraak

De eerste stap is natuurlijk een afspraak maken om jouw zwangerschap vast te leggen in een beeldje. Dit doe je gemakkelijk via de online agenda op de pagina Afspraak Maken. De beste periode hiervoor is tussen week 33 en 36. Rond deze tijd is je buik mooi groot. Bovendien is de kans dat jouw kleintje eerder dan de afspraak ter wereld komt nog niet zo groot. Eerder of later kan ook. Het is voor jezelf even afwegen. Hoe groot is je buik al? Hoe zit je in je vel? Hoeveel risico durf je te nemen als je voor later kiest etc. Het juiste moment is in ieder geval voor iedereen anders.

Neem alvast een kijkje op de website welke materialen en houdingen je eventueel mooi vindt. Maak je geen zorgen als je dit nog niet zo goed weet. We nemen tijdens de afspraak allerlei voorbeelden mee en kunnen goed adviseren welke kleuren, materialen en houdingen mooi bij jou passen.

2
Stap 2
Duur afspraak 30 - 45 minuten
Deskundig advies

De scanafspraak bij je thuis

Het is zover: de dag van jouw afspraak. De 3D scan zal bij jou thuis gemaakt worden. We beginnen rustig met het doornemen van alle verschillende materialen en groottes aan de hand van de vele meegebrachte voorbeelden. Zet gerust een voorbeeldbeeldje in de kast of op de plank om te zien hoe de grootte of de kleur daar past. We kunnen je tijdens de afspraak alles vertellen over de verschillende soorten materialen en welke waar het beste tot zijn recht komt.

Zodra je hebt besloten welke kleur en grootte jij wilt, gaan we kijken naar de houding. Je mag zelf een houding kiezen waar jij je fijn bij voelt. Als je niet goed weet welke houding mooi is kunnen wij je er uiteraard bij helpen.

Zodra je in de perfecte houding staat begint het scannen. De 3D scan duurt maar 2 á 3 minuten. Zodra de scan klaar is, bekijken we meteen samen het digitale beeldje. We checken of je tevreden bent met het resultaat en bespreken of je nog iets bijgewerkt wilt zoals het verzachten van putjes of tepels. Dit is natuurlijk geen vereiste, want je lichaam is mooi zoals het is!

3
Stap 3
Stap 3
Nabewerking met de hand
Details

Het maken van jouw kunstwerk

Zodra de scan gemaakt is gaan we bezig met het maken van jouw kunstwerk. Dit proces begint bij het bewerken van het digitale bestand aan de hand van jouw wensen. Hier krijg je eerst een video van. Op die manier kan je zien of het beeldje naar wens is of dat je toch iets bewerkt wilt hebben. Zo verzekeren we dat je echt blij bent met het uiteindelijke beeldje!

Wanneer jij akkoord geeft beginnen we met het maken van jouw beeldje. De basis maken we met een 3D printer. Maak je geen zorgen, hier zie je naderhand namelijk niks van terug.

We bewerken alle beelden met de hand om ervoor te zorgen dat er geen imperfecties te zien zijn zoals bijvoorbeeld printlijnen. Eventueel kunnen de beelden worden verzwaard. Dit zorgt ervoor dat ze in plaats van 100 gram ongeveer 600 gram wegen. 

Een kunststof beeld krijgt een laag verf en de veredelde beelden krijgen een laag écht brons, koper, ijzer of tin. Dit, tezamen met het verzwaren, maakt dat ze er uitzien en voelen als een echt bronzen beeld. Het mooie van zo’n laag metaal is dat alle details in tact blijven. 

De gegoten beelden maken we in samenwerking met een bronsgieterij. Hiervoor wordt eerst een kunststof beeld gemaakt, hiervan wordt een mal gemaakt en die mal wordt vervolgens gegoten met brons.

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Voel je vrij om contact op te nemen.

Is het scannen slecht voor mijn baby?

Het scannen is 100% veilig voor jou en jouw baby.
De scanner werkt met gewone lichtflitsen. Hetzelfde als de flits van een camera. Mocht je dat vervelend vinden, dan kan je een zonnebril op zetten of eventjes je ogen sluiten.

Moet ik mijzelf scheren voor de afspraak?

Scheren is voor het scannen niet nodig. Wij kunnen dit naderhand digitaal bewerken naar jouw wensen.

Moet ik nog wat voorbereiden thuis?

Ja:

  • Het belangrijkste wat we nodig hebben voor de scan is ruimte. We hebben ongeveer 1,5 meter aan ruimte rondom je nodig.
  • Een stopcontact
  • Een elastiekje om je haar mee op te steken
  • Eventueel een badjas

Voor het beste resultaat scannen we in een ruimte waar geen scherp tegenlicht is. We hebben voor de scan niet perse een lichte ruimte nodig. De gordijnen mogen dus gewoon dicht.

Wat is de beste periode voor een scan?

We raden aan om de afspraak te maken tussen 33 en 36 weken. Dan is je buik wel al mooi aanwezig maar is de kans dat je kindje eerder komt dan de afspraak nog niet zo groot.

Het is voor jezelf afwegen. Heb je al vroeg in de zwangerschap en behoorlijke buik dan kan je ervoor kiezen om het wat eerder te doen omdat je je dan waarschijnlijk wat beter voelt dan later in de zwangerschap. Wil je je buik juist vastleggen op zijn grootst kan je het best de afspraak plannen in week 36.