Stap 1: Het maken van de afspraak

De eerste stap is natuurlijk een afspraak maken om jouw zwangerschap vast te leggen in een beeldje. Dit doe je via de pagina Afspraak Maken. De beste periode hiervoor is tussen week 33 en 36. Rond deze tijd is je buik mooi groot. Bovendien is de kans dat jouw kleintje eerder dan de afspraak ter wereld komt nog niet zo groot. Eerder of later kan ook. Het is voor jezelf even afwegen. Hoe groot is je buik al? Hoe zit je in je vel? Hoeveel risico durf je te nemen als je voor later kiest etc. Het juiste moment is in ieder geval voor iedereen anders.

Afspraak maken

Waarmee moet je rekening houden?

De perfecte datum


De perfecte scandatum is voor niemand hetzelfde. Weeg dus voor jezelf af wanneer jij jouw 3D scan wil doen. Hoe later in de zwangerschap, hoe meer risico dat het kindje eerder is dan de afspraak en hoe meer kans dat je je minder goed gaat voelen. Wij raden daarom aan om tussen de 33 en 36 weken de 3D scan te doen. 

3D scan aan huis


In Zuid-Holland, Utrecht, Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel komen wij gratis bij jou thuis voor de 3D scan. 

Voor de overige provincies is er een toeslag

 

Plan de afspraak


Maak op tijd je afspraak! Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om hun zwangerschap vast te leggen in een zwangerschapsbeeldje. Super natuurlijk. Maar daardoor hebben we een steeds vollere agenda. Het zou zonde zijn als we net vol zitten wanneer jij jouw scan wil doen.

Wat vind je mooi?


Het is fijn als je alvast even gekeken hebt wat je mooi vind qua kleur, formaat en houding. Neem dus alvast een kijkje bij de Impressie. Misschien weet je al welk beeldje bij jou past. Hier is in ieder geval nog geen haast bij: tijdens de afspraak nemen we allerlei voorbeelden mee zodat je een goed beeld krijgt van alle opties en mogelijkheden.

Stap 2: De scanafspraak

Het is zover: de dag van jouw afspraak. De 3D zal bij jou thuis gemaakt worden. We beginnen rustig met het doornemen van alle verschillende materialen en groottes aan de hand van de vele meegebrachte voorbeelden. Zet gerust een voorbeeldbeeldje in de kast of op de plank om te zien hoe de grootte of de kleur daar past. We kunnen je tijdens de afspraak alles vertellen over de verschillende soorten materialen en welke waar het beste tot zijn recht komt. 

Zodra je hebt besloten welke kleur en grootte jij wilt, gaan we kijken naar de houding. Je mag zelf een houding kiezen waar jij je fijn bij voelt. Als je niet goed weet welke houding mooi is kunnen wij je er uiteraard bij helpen. Zijn er dingen waar je de nadruk op wilt leggen of dingen die je liever wilt maskeren.

Zodra je in de perfecte houding staat begint het scannen. De 3D scan duurt maar 2 á 3 minuten en is geheel onschadelijk voor jou en je ongeboren kindje. De scanner maakt gebruik van normale lichtflitsen om zo een digitaal model te maken van jouw lichaam. 

Zodra de scan klaar is, bekijken we meteen samen het digitale bestand. We checken of je tevreden bent met het resultaat en bespreken of je nog iets bijgewerkt wilt hebben voor jouw 3D beeldje zoals het verzachten van putjes of tepels. Dit is natuurlijk geen vereiste, want je lichaam is mooi zoals het is!

Waarmee moet je rekening houden?

  • Voor de scan heb ik een stopcontact en een ruimte nodig waar ik een rondje om je heen kan lopen (ongeveer 2 x 2 meter) en geen scherp tegenlicht heb. De ruimte hoeft niet perse goed verlicht te zijn en we hebben geen speciale achtergrond nodig.
  • Zorg dat je een elastiekje hebt om je haar omhoog te steken en eventueel een badjas. 
  • Voor het mooiste resultaat raad ik scannen zonder kleding aan. Hierdoor krijg je een natuurlijker resultaat, zonder lijntjes van het ondergoed. Mocht je je hier niet fijn bij voelen, is dat natuurlijk geen probleem. Als je ervoor kiest om met onderkleding gescand te worden, is het verstandig om goed passend ondergoed te nemen. Het is namelijk niet mooi als het snijd in de rondingen van het lichaam.
  • De scan duurt 2 á 3 minuten en is geheel onschadelijk voor jou en jouw ongeboren kindje.
  • De gehele afspraak duurt tussen de 30 en 45 minuten.

Stap 3: Het maken van jouw kunstwerk

Zodra de scan gemaakt is gaan we bezig met het maken van jouw kunstwerk. Dit proces begint bij het na bewerken van het digitale bestand aan de hand van jouw wensen. Hier krijg je eerst een video van. Zo kan je zelf kijken of het beeldje naar wens is of dat je toch iets bewerkt wilt hebben. Zo verzekeren we dat je echt blij bent met het uiteindelijke beeldje!

Wanneer jij akkoord geeft beginnen we met het maken van jouw beeldje. De basis maken we met een 3D printer. Maak je geen zorgen, hier zie je naderhand niks van terug. 

De beeldjes worden naderhand met de hand na bewerkt om ervoor te zorgen dat zelfs de kleinste imperfecties niet meer te zien zijn op het beeldje. Vervolgens verzwaren we de beeldjes. Dit zorgt ervoor dat de beeldjes van 100 gram verzwaard worden naar ongeveer 600 gram.

Tot slot krijgen de metalen beeldjes een laag écht brons, koper, ijzer of tin. Hierdoor, tezamen met het verzwaren, voelen ze precies als een gegoten beeld. Het mooie van zo’n laag metaal is dat alle details in tact blijven. De beelden hoeven namelijk niet geschuurd te worden.

Meer foto’s van de beeldjes vind je bij Impressie

Maak een afspraak