Zwangerschapskalender

Wil jij ontdekken in welke fase van je zwangerschap je je bevindt? Selecteer simpelweg je zwangerschapsweek en krijg direct toegang tot alle relevante informatie die je nodig hebt. Deze kalender is speciaal ontwikkeld voor aanstaande ouders. Je negen maanden beginnen hier.

Wat mag je verwachten van de Zwangerschapskalender?

Onze Zwangerschapskalender is jouw wekelijkse gids voor een gezonde zwangerschap. Elke week krijg je updates over belangrijke (en minder belangrijke) aspecten van je zwangerschap. Elke week behandelen we standaard onderwerpen, zoals wat je kunt verwachten, welke symptomen je kunt ervaren, welke ontwikkelingen je baby doormaakt en wat er met je lichaam gebeurt. Bij BeeldigZwanger ontvangen we door de jaren heen enorm veel vragen, ook over de zwangerschap en wat mensen kunnen verwachten. Veel van deze vragen bewaren we en voegen we toe aan onze kalender. Hierdoor wordt deze steeds completer, en delen we deze informatie in de zwangerschapskalender.

Wist je dat je je ook kunt aanmelden voor de zwangerschapskalender? Hierdoor ontvang je de wekelijkse updates gewoon in je e-mail, en blijf je op de hoogte van alle bijzondere gebeurtenissen die jou, je partner, je baby en je lichaam te wachten staan. Aanmelden kan onderaan deze pagina.

 

Maandkalender

Naast de wekelijkse updates die we graag met jullie delen, hebben we ook een handige maandkalender samengesteld. Deze overzichtelijke kalender bundelt alle belangrijke gespreksonderwerpen van de afgelopen weken in een handig maandoverzicht. Hiermee krijg je in één oogopslag een helder beeld van de voortgang van je zwangerschap gedurende de hele maand. We hopen dat deze maandkalender jou en je partner zal helpen bij het volgen en begrijpen van de ontwikkelingen tijdens deze spannende tijd.

Meld je aan voor de zwangerschapskalender

Zwangerschap nieuwsbrief

Op zoek naar een manier om je zwangerschap te vereeuwigen?

Zwangerschap in trimesters

We hebben deze trimesterkalender ontwikkeld om je inzicht te geven in wat je kunt verwachten en om belangrijke mijlpalen en aanpassingen in elke fase van je zwangerschap te belichten. Of je nu een aanstaande moeder of partner bent, we zijn hier om je te begeleiden tijdens deze onvergetelijke reis van conceptie tot geboorte.

Wat is een zwangerschapskalender?

Een zwangerschapskalender is een handig hulpmiddel dat speciaal is ontworpen om aanstaande ouders te begeleiden tijdens hun zwangerschap. Het is een kalender die de verschillende fasen en weken van de zwangerschap volgt, en biedt gedetailleerde informatie over de ontwikkeling van de baby, veranderingen in het lichaam van de moeder en andere relevante aspecten van de zwangerschap.

De zwangerschapskalender begint meestal vanaf het moment van conceptie en loopt door tot aan de bevalling. Elke week of maand wordt er specifieke informatie verstrekt over de groei en ontwikkeling van de baby, zoals de grootte van de baby, belangrijke mijlpalen in de ontwikkeling en de veranderingen die zich in het lichaam van de moeder voordoen.

Naast de essentiële informatie over de fysieke aspecten van de zwangerschap, biedt een zwangerschapskalender ook vaak tips en adviezen over voeding, gezondheid, lichaamsbeweging, prenatale zorg en het omgaan met eventuele zwangerschapskwaaltjes. Sommige kalenders kunnen ook ruimte bieden voor persoonlijke notities, zodat aanstaande moeders hun eigen gedachten, ervaringen en vragen kunnen opschrijven.

Een zwangerschapskalender kan een waardevol instrument zijn om de zwangerschap beter te begrijpen, de veranderingen te volgen en je voor te bereiden op de komst van de baby. Het biedt praktische informatie en emotionele ondersteuning gedurende deze bijzondere negen maanden, en kan een bron van geruststelling en begeleiding zijn voor aanstaande moeders tijdens dit spannende avontuur.