Je baby is nu

Lengte
46.2 cm
Gewicht
2300 gram

Week 35 van de zwangerschap

Week 35 van de zwangerschap is een periode van afwerking en verfijning voor je baby. Terwijl de geboorte nadert, bereidt je lichaam zich voor op de bevalling en blijft je baby zich in een snel tempo ontwikkelen.

Ontwikkelingen en gebeurtenissen in week 35:

  • Ontwikkeling van het Zenuwstelsel: De zenuwverbindingen in de hersenen van je baby worden verfijnd, wat essentieel is voor de coördinatie en het functioneren na de geboorte.
  • Versterking van het Immature Skelet: Hoewel het skelet van je baby al goed ontwikkeld is, worden de botten nu verder versterkt, behalve de schedelbeenderen, die flexibel blijven om door het geboortekanaal te passen.

Zwangerschapssymptomen in week 35:

  • Toename van Nesteldrang: Veel vrouwen ervaren een sterke drang om het huis en de kinderkamer in orde te brengen als voorbereiding op de komst van de baby.
  • Verandering in Ademhaling: De druk van je groeiende baby op je middenrif kan je ademhaling beïnvloeden, waardoor je sneller buiten adem kunt raken.
  • Verhoogde Vermoeidheid: Naarmate je lichaam meer energie besteedt aan het ondersteunen van je baby, kun je merken dat je sneller moe wordt.
  • Toenemende Nervositeit of Opwinding: Het naderen van de geboorte kan gemengde emoties van opwinding en nervositeit met zich meebrengen.

Zorg voor je lichaam in week 35:

Deze fase vraagt om extra aandacht voor je lichamelijke en emotionele behoeften. Blijf gehydrateerd, eet voedzaam, en zorg voor voldoende rust.

Je baby in Week 35 van de zwangerschap:

In week 35 van je zwangerschap bevindt je baby zich in een geavanceerde fase van groei en ontwikkeling. Deze periode is cruciaal voor de verdere verfijning en voltooiing van de ontwikkelingsprocessen die nodig zijn voor een gezonde geboorte.

Deze week kenmerkt zich door een toename van de fysieke groei van je baby. Je baby’s gewicht en lengte nemen gestaag toe, wat een belangrijke indicator is van een gezonde ontwikkeling. Deze groei gaat gepaard met de verdere ontwikkeling van de spierkracht, wat resulteert in meer krachtige en doelgerichte bewegingen.

De cognitieve en sensorische ontwikkeling van je baby gaat ook door. De hersenen blijven rijpen, wat bijdraagt aan de verbetering van zintuiglijke waarneming en voorbereiding op de interactie met de buitenwereld. Deze ontwikkeling is essentieel voor de hersenfunctie na de geboorte.

De longen van je baby naderen nu de volledige rijpheid. De ademhalingsbewegingen die je baby maakt, zijn een voorbereiding op de eerste ademhalingen buiten de baarmoeder. Dit proces van longrijping is een kritieke stap in de voorbereiding op het zelfstandig ademen.

De huid van je baby is nu bijna volledig ontwikkeld, met een toegenomen hoeveelheid onderhuids vetweefsel dat essentieel is voor de regulatie van de lichaamstemperatuur na de geboorte.

Vooruitblik naar Week 36:

Als je de 36e week nadert, is het belangrijk om alert te blijven op tekenen van vroegtijdige bevalling en regelmatig contact te houden met je zorgverlener. Zorg dat je ziekenhuistas klaarstaat en dat je geboorteplan geüpdatet is.

Week 35 zwanger – Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen week 35 van de zwangerschap. Wat mag er wel en wat mag er juist niet? Welke zaken moet ik gaan regelen.

Lees de veel gestelde vragen van onze community.

Wat moet ik doen als de nesteldrang overweldigend wordt?

Probeer je energie te kanaliseren in productieve taken en vraag hulp van vrienden of familie om te voorkomen dat je jezelf overbelast.

Hoe kan ik mijn ademhaling verbeteren nu ik meer buiten adem raak?

Probeer ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken die in prenatale klassen worden onderwezen, en vermijd overmatige inspanning.

Is het gebruikelijk om rond deze tijd een gedetailleerd geboorteplan te hebben?

Ja, het is een goed idee om een geboorteplan klaar te hebben en dit te bespreken met je zorgverlener, zodat je voorbereid bent op verschillende scenario’s tijdens de bevalling.

Volg de ontwikkeling van je baby

Ontvang wekelijks een nieuwsbrief met een update

Zwangerschap nieuwsbrief